JOSEPHSHÖFER RIESLING KABINETT FEINHERB, VDP Grosse Lage, Reichsgraf von Kesselstatt, Mosel

Distrikt

Mosel. Læs mere om distriktet

Producent

Reichgraf von Kesselstatt. Læs mere om producenten

Om produktet

Klosteret Josephshöfer, som har givet vinmarken dens navn, nævnes allerede for 1.100 år siden. Den tilhørende 4,8 hektars vinmark betragtedes allerede dengang som en af de bedste i området. Da klosteret lukkede i 1858, købte Reichsgraf von Kesselstatt hele ejendommen... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Tyskland

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 10,00

Nr 00300422235

EAN Nr 4005823012335

Druer 100% Riesling

Lagring 8 måneder på ståltank

Distrikt

Mosel. Læs mere om distriktet

Producent

Reichgraf von Kesselstatt. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Klosteret Josephshöfer, som har givet vinmarken dens navn, nævnes allerede for 1.100 år siden. Den tilhørende 4,8 hektars vinmark betragtedes allerede dengang som en af de bedste i området. Da klosteret lukkede i 1858, købte Reichsgraf von Kesselstatt hele ejendommen og ejer derfor i dag marken som ”Monopol”. Josephshöfer er en af de vinmarker, der ligger over landsbyen Graach ved Moselfloden og ligger mellem to andre kendte vinmarker: Wehlener Sonneuhr og Graacher Domprobst.

I al beskedenhed betegner man hos Kesselstatt Josephshöfer (VDP. Grosse Lage) som en af verdens bedste hvidvinsmarker. Markens hældning mod syd, en stigning på 60% og den veldrænede skifer- og muldholdige jordbund er en del af forklaringen. Efter Mosel-forhold er det en tung jord, der holder på varmen men ikke på vandet. Rødderne udvikler sig derfor i dybden og giver vinene en mineralitet og en struktur, som giver stort gemmepotentiale og en usædvanlige koncentration.

I duften udvikler vinen eksotiske frugttoner af appelsin, fersken og mango. Først i smagen kommer der en god fedme og frugt og derefter en flot mineralsk karakter, med friskhed, bid og charme til sidst. Eftersmagen er delikat, lang og dvælende.

×