IDDA ROSSO, ETNA DOP
Distrikt
Etna. Læs mere om distriktet
Producent
Gaja Sicilien. Læs mere om producenten
Om produktet
IDDA Etna Rosso er hovedsageligt lavet på Nerello Mascalese og en smule (2-5%) Nerello Cappuccio, som hentes nær Biancavilla, på vulkanens sydvestvendte skråninger. Arbejdet i vinmarkerne er tilpasset de klimatiske forhold efter årgang, og generelt gennemfører man en skrap fjernelse... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Etna. Læs mere om distriktet
Producent
Gaja Sicilien. Læs mere om producenten
Mere om produktet
IDDA Etna Rosso er hovedsageligt lavet på Nerello Mascalese og en smule (2-5%) Nerello Cappuccio, som hentes nær Biancavilla, på vulkanens sydvestvendte skråninger. Arbejdet i vinmarkerne er tilpasset de klimatiske forhold efter årgang, og generelt gennemfører man en skrap fjernelse af grenene og bladene omkring klaserne, og en selektering af klaserne, for at opnå så sunde druer som muligt. Det kan især vise sig afgørende i årgange med hyppige regnbyger og tåge.
Gæringen varer som regel i ca. 3 uger og foregår i en kombination af træfade og cementtanke, efterfulgt af en modning i 24 måneder på samme type beholdere.
IDDA Etna Rosso byder på umiddelbare, aromatiske og saftige toner af bær (kirsebær, brombær, morbær, tyttebær) og marcipan i duften, med sarte nuancer af krydderier som nellike og enebær. Smagen viser en god harmoni mellem de sprøde, frugtige nuancer og en meget velouragtig karakter. En vin som kan nydes umiddelbart.
Serveres til fjerkræ, kalv, svinekød og lam samt til grønsagsretter.