“HOCHZEIT” RIESLING Weingut Geils, Rheinhessen

Distrikt

Rheinhessen. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-rudolf-geil. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen er lavet på 100% Riesling-druer fra en af de allerbedste "Grand Cru"-vinmarker i distriktet, nemlig Erste Lage VDP-vinmarken Nieder-Flörsheimer Frauenberg. Den syd-østvendte skråning, som marken ligger på, er godt beskyttet mod vind og regn fra vest. Her finder man... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 00308821935

EAN Nr 4260385260895

Druer 100% Riesling

Lagring 15 måneder på brugte egefade og ståltank

Distrikt

Rheinhessen. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-rudolf-geil. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen er lavet på 100% Riesling-druer fra en af de allerbedste “Grand Cru”-vinmarker i distriktet, nemlig Erste Lage VDP-vinmarken Nieder-Flörsheimer Frauenberg. Den syd-østvendte skråning, som marken ligger på, er godt beskyttet mod vind og regn fra vest. Her finder man lag af kalkmergel og ren kalk, med stor koncentration af skaldyrs-forsteninger øverst i jorden, og længere nede klipper af rød sandsten. Det siges, at det er netop sandsten, som er med til at give Riesling-vinene derfra deres udprægede mineralske stil.

De 28 år gamle vinstokke på den parcel, som bruges til denne vin, får en luksusbehandling med en næsten halvering af klaserne under den “grønne høst” i juli, og en fjernelse af bladene omkring druerne midt i august, for at øge eksponeringen mod solen. Umiddelbart inden høsten i september går man rækkerne igennem og fjerner manuelt de dårligt udviklede druer på hver klase. Dette giver en ekstrem lav vinproduktion på 30 h./ha., men til gengæld en utrolig kompleks, aromatisk og koncentreret vin.

Efter en afstilkning bliver druerne skånsomt presset, og mosten gæres ganske langsomt på klassiske, ovale træfade, helt til midten af januar. Derefter bliver vinen modnet med sit bundfald (“sur lie”) til slutningen af juni. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.

Vinen har en flot, intens, gylden farve. Den dybe, fyldige og æteriske duft giver nuancer af modne abrikoser, mirabeller, mango og grape samt fede urtetoner i baggrunden. Smagen er kødfuld, mineralsk og velouragtig, men udvikler sig hurtigt mod friskere toner af citrus, lindeblomt og en smule mynte. Det er koncentrationen og mineraliteten, som vinder til sidst. En stor Riesling!

×