HERMITAGE ROUGE ØKO La Chapelle, Paul Jaboulet Ainé
Distrikt
Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Om produktet
Navnet ”La Chapelle” kommer fra det lille kapel (Saint-Christophe) bygget på toppen af Hermitages flotte terrasser. La Chapelle laves på Syrah-druer fra nogle af Hermitages allerbedste parceller på topvinmarker som Les Bressards, Les Greffieux, Le Méal og Les Roucoules, hvor... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Navnet ”La Chapelle” kommer fra det lille kapel (Saint-Christophe) bygget på toppen af Hermitages flotte terrasser. La Chapelle laves på Syrah-druer fra nogle af Hermitages allerbedste parceller på topvinmarker som Les Bressards, Les Greffieux, Le Méal og Les Roucoules, hvor vinstokkene er mellem 40 og 100 år gamle (Paul Jaboulet Aîné ejer i alt 21 ha. i Hermitage). Bedre oprindelse findes ganske enkelt ikke i Hermitage. Hver parcel bliver vinificeret for sig, og blandingsforholdene af de forskellige vine varierer efter årgangen. Det er netop sammensætningen af de enkelte vines forskellige egenskaber, som skaber La Chapelles enestående harmoni.
Selv om foråret 2020 var en af de varmeste, man har oplevet i Frankrig, bragte nogle få regnbyger vand og kølighed i vinmarkerne. Blomstringen foregik tidligt, men ellers perfekt. Pga. en ekstrem varmeperiode uden regn fra begyndelsen af juli, frygtede man tørke-stress hos druerne, men eftersom man oplevede et tidligt farveskifte på klaserne – hvor druerne derefter kræver knap så meget vand – undgik man katastrofen. Høsten begyndte allerede i slutningen af august, og da vejret var perfekt, kunne man vente med at høste druerne på de forskellige parceller, til de var optimalt modne. Resultatet blev perfekte, sunde, aromatiske og smagfulde druer, som lovede en stor årgang.
Som altid på parcellerne for La Chapelle, var udbyttet ekstremt lavt med 10-18 hl./ha. Druerne er håndplukket og transporteret til kælderen i små kasser à 20 kg. for at undgå oxydering. Efter afstilkningen og en skånsom masning gæres ne temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Efter presningen, gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes derefter i 15-18 måneder med 18% på æggeformede cementtanke og resten på træfade, hvoraf de 15% var nye for 2020.
Vinen har en meget flot, blank, rubinrød farve. Sammenlignet med 2019-årgang, som var meget tanninrig og mørk i stilen, er 2020 mere diskret, aromatisk og charmerende. Duften byder på delikate toner af roser, blommer og vilde blåbær. Smagen er flot sammensat, med en velouragtig struktur, sarte krydrede toner og en meget frugtig, fyldig og smigrende finish. Når en Syrah-vin i denne klasse også er delikat og charmerende, forstår man godt dens berømmelse.
Server den til f.eks. vildt, fuglevildt, oksetournedos, kalvebrisler.