HERMITAGE BLANC ØKO La Chapelle, Paul Jaboulet Ainé
Distrikt
Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Om produktet
Selv om foråret 2020 var et af de varmeste, man har oplevet i Frankrig, bragte nogle få regnbyger vand og kølighed i vinmarkerne. Blomstringen foregik tidligt, men ellers perfekt. Pga. en ekstrem varmeperiode uden regn fra primo juli, frygtede man... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Selv om foråret 2020 var et af de varmeste, man har oplevet i Frankrig, bragte nogle få regnbyger vand og kølighed i vinmarkerne. Blomstringen foregik tidligt, men ellers perfekt. Pga. en ekstrem varmeperiode uden regn fra primo juli, frygtede man tørke-stress hos druerne, men eftersom man oplevede et tidligt farveskifte på klaserne – hvor druerne derefter kræver knap så meget vand – undgik man katastrofen. Høsten begyndte allerede ultimo august, og da vejret var perfekt, kunne man vente med at høste druerne på de forskellige parceller, til de var optimalt modne. Resultatet blev perfekte, sunde, aromatiske og smagfulde druer, som lovede en stor årgang.
Hermitage Blanc La Chapelle er lavet på 75% Marsanne fra parcellen Maison Blanche på plateauet Les Murets og 25% Roussanne fra Les Rocoules. Begge er biodynamisk dyrkede, og vinstokkene er mellem 50-60 år gamle. En undergrund af silt og rødt ler sikrer gode vandreserver i hele vækstsæsonen. Druerne er håndplukket i små kasser à 20 kg. og transporteret til kælderen, hvor man straks foretager en presning med hele klaser. Gæringen foretages på æggeformede cementtanke og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen bliver derefter modnet i et år på samme type beholdere.
Sammenlignet med Sterimberg fra samme producent og i samme årgang, har Hermitage La Chapelle Blanc mere dybde og koncentration. Den har en meget flot, blank gylden farve med et grønligt skær. I duften er vinen sprød og mineralsk med toner af grønne frugter (pærer, grape, ferskner) samt nuancer af mango, syltede appelsiner og honning. I smagen er vinen meget elegant med en fantastisk harmoni mellem friskheden og fylden. Man fornemmer et stort modningspotentiale, men lige nu er det især friskheden og charmen, som kommer frem.
Server den til hummer, kraftige fiske- eller skaldyrssupper, grillet fisk, fjerkræ eller kalv i hvide saucer.