Den nye danske vejafgift blev endelig godkendt i Folketinget den 28. november 2024 og træder i kraft den 1. januar 2025. Den nye vejafgift rammer vores daglige forsendelser ud til kunderne i Danmark. Fragtbilens emissionsklasse, vægt m.fl. afgør satsens størrelse, hvilket Østjysk Vinforsyning ikke kender på forhånd. Derfor vil afgiften blive opkrævet som et fast beløb på fakturaen og justeret løbende således vores opkrævning på fakturaer balancerer med vores omkostninger til vejafgiften. I januar 2025 vil afgiften være kr. 14 pr. forsendelse.
x

HEATHCOTE ll, MYOLA II Heathcote, Rosdal & Flutto

Distrikt

Heathcote. Læs mere om distriktet

Producent

Rosdal & Flutto. Læs mere om producenten

Om produktet

Myola bærer navnet for en landsby i nærheden af vingården og var indtil årgang 2017 i princippet en blanding af Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc – i en sammensætning som varierede fra år til år. I 2017, hvor man... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Australia

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 05804311735

EAN Nr 5711656011894

Druer 28% Cabernet Franc 72% Cabernet Sauvignon

Lagring 24 mdr på fad med 30% nye fade

Distrikt

Heathcote. Læs mere om distriktet

Producent

Rosdal & Flutto. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Myola bærer navnet for en landsby i nærheden af vingården og var indtil årgang 2017 i princippet en blanding af Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc – i en sammensætning som varierede fra år til år. I 2017, hvor man høstede den største mængde druer i de 14 år, man havde produceret vin, besluttede man sig for at ”splitte” Myola i to forskellige udgaver.

Blendet i vinen var oprindeligt inspireret af Bordeaux, men i 2017 kunne man lave en ”højre bred-stil” (Myola I) med 50% Merlot og 50% Cabernet Franc, og en ”venstre bred-stil” (Myola II) med 72% Cabernet Sauvignon og 28% Cabernet Franc. Begge vine er modnet i ca. 24 måneder på franske egefade, hvoraf de 25% var nye.

Farven er mørk, dybrød og blank i glasset. I duften finder man kølige nuancer af kirsebær og samtidig varmere og dybe toner af solbær og modne blommer. Smagen har masser af kompleksitet og en god tannin, som lover godt for fremtiden. Egetræet smelter godt sammen med frugten. En iltning kan anbefales i vinens ungdom.

Om årgangen 2017 skriver Heathcote II: ”The most perfect season”
Vintage number 14 for Heathcote II and the first season where Peder have not had to complain about the weather. It has been just perfect through and through. What a contrast to last vintage, after the 2015 warmest spring, the 2016 spring was cold, delaying flowering quite a bit, the summer was relatively mild with a late spurt of heat and with regular rainfall throughout the season. The result is probably over 100h of mowing and a vineyard like we dream it looking like a garden. The biggest crop we have ever had, still a tiny 20 ton but large for us! and every vessel occupied and a lot of juggling during fermentation to make everything fit. Quality looks great and Peder has made a few unique wines for the 2017 vintage.”

×