HEATHCOTE ll, MYOLA II Heathcote, Rosdal & Flutto
Distrikt
Heathcote. Læs mere om distriktet
Producent
Rosdal & Flutto. Læs mere om producenten
Om produktet
Myola bærer navnet for en landsby i nærheden af vingården og var indtil årgang 2017 i princippet en blanding af Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc – i en sammensætning som varierede fra år til år. I 2017, hvor man... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Heathcote. Læs mere om distriktet
Producent
Rosdal & Flutto. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Myola bærer navnet for en landsby i nærheden af vingården og var indtil årgang 2017 i princippet en blanding af Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc – i en sammensætning som varierede fra år til år. I 2017, hvor man høstede den største mængde druer i de 14 år, man havde produceret vin, besluttede man sig for at ”splitte” Myola i to forskellige udgaver.
Blendet i vinen var oprindeligt inspireret af Bordeaux, men i 2017 kunne man lave en ”højre bred-stil” (Myola I) med 50% Merlot og 50% Cabernet Franc, og en ”venstre bred-stil” (Myola II) med 72% Cabernet Sauvignon og 28% Cabernet Franc. Begge vine er modnet i ca. 24 måneder på franske egefade, hvoraf de 25% var nye.
Farven er mørk, dybrød og blank i glasset. I duften finder man kølige nuancer af kirsebær og samtidig varmere og dybe toner af solbær og modne blommer. Smagen har masser af kompleksitet og en god tannin, som lover godt for fremtiden. Egetræet smelter godt sammen med frugten. En iltning kan anbefales i vinens ungdom.
Om årgangen 2017 skriver Heathcote II: ”The most perfect season”
Vintage number 14 for Heathcote II and the first season where Peder have not had to complain about the weather. It has been just perfect through and through. What a contrast to last vintage, after the 2015 warmest spring, the 2016 spring was cold, delaying flowering quite a bit, the summer was relatively mild with a late spurt of heat and with regular rainfall throughout the season. The result is probably over 100h of mowing and a vineyard like we dream it looking like a garden. The biggest crop we have ever had, still a tiny 20 ton but large for us! and every vessel occupied and a lot of juggling during fermentation to make everything fit. Quality looks great and Peder has made a few unique wines for the 2017 vintage.”