HAUTES-COTES DE NUITS ROUGE, Les Rouards, Selection Parcellaire, Edouard Delaunay

Distrikt

hautes-cotes-de-nuits. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Om produktet

Hos Edouard Delaunay vil man gerne prioritere vinene fra Hautes-Côtes de Nuits og udvælge druer fra en enkelt, særlig privilegeret parcel på en enkel vinmark for at vise, at mere beskedne, udkants-distrikter også kan byde på store vine. ”Les Rouards”... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land hautes-cotes-de-nuits

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 03609112035

EAN Nr 3701338000812

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 10 mdr. på nye træfade (228 l.) + 3 mdr. på brugte.

Distrikt

hautes-cotes-de-nuits. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Hos Edouard Delaunay vil man gerne prioritere vinene fra Hautes-Côtes de Nuits og udvælge druer fra en enkelt, særlig privilegeret parcel på en enkel vinmark for at vise, at mere beskedne, udkants-distrikter også kan byde på store vine. ”Les Rouards” er en enestående vinmark nær landsbyen Villars-Fontaine, i en højde af 350 m.o.h. med en perfekt eksponering mod øst/sydøst. Både højden, eksponeringen og den særprægede undergrund af kalk og hvid mergel giver Pinot Noir-vine med store fylde, friskhed og elegance.

Druerne bliver håndplukket og transporteret til kælderen i små kasser. Ved ankomsten bliver de yderligere sorteret, skånsom afstilktet og flyttet til gærkar, hvor de gennemgår en kølig skindmaceration inden selve gæringen. Med lidt opvarmning (max. 32°C) starter gæringen spontan og man fortager løbende omrøringer under den langsomme proces. Efter presningen bliver vinen modnet med løbende omrøringer, først i 10 mdr. på nye klassiske Bourgogne-træfade (228 l.), og derefter yderligere 3 mdr. på tidligere brugte træfade.

Vinen har en dyb rubinrød farve. Duften er meget elegant og sprød, med nuancer af kirsebær, hyldebær, brombær, timian, kanel og hvidt peber. Man fornemmer også en diskret tone af vanilje fra træfadene. Smagen er først og fremmest frisk og sprød, med meget appetitvækkende nuancer af bær og en lækker, afrundet tannin. Den slutter med både velour og elegance. En pragtfuld vin.

Server den til fjerkræ, svinekød, lam, fuglevildt eller okse. Prøv den også til vegetar-gryderetter eller til rødskimmeloste.

×