HAUTES-COTES DE NUITS ROUGE, Charmont, Edouard Delaunay
Distrikt
hautes-cotes-de-nuits. Læs mere om distriktet
Producent
Edouard Delaunay. Læs mere om producenten
Om produktet
Pinot Noir-druerne til Charmont Rouge er hentet fra flere forskellige parceller i området, hvilket sikrer en god diversitet. 50% kommer fra skråningerne i Villars-Fontaine, 33% fra ”lieu-dit” ”Les Dames Huguettes” (på toppen af skråningen oven for byen Nuits-Saint-Georges), 15% fra... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
hautes-cotes-de-nuits. Læs mere om distriktet
Producent
Edouard Delaunay. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Pinot Noir-druerne til Charmont Rouge er hentet fra flere forskellige parceller i området, hvilket sikrer en god diversitet. 50% kommer fra skråningerne i Villars-Fontaine, 33% fra ”lieu-dit” ”Les Dames Huguettes” (på toppen af skråningen oven for byen Nuits-Saint-Georges), 15% fra Magny-les-Villiers og 2% fra en lille parcel i Vergy i en højde af 450 m.o.h., lige over for Delaunays slot. De fleste parceller vender mod øst og sydøst, den bedste eksponering for Pinot Noir.
Druerne bliver vinificeret og modnet separat. Ved ankomsten til kælderen bliver de afstilktet bortset fra de 2% fra Vergy, som gæres med hele klaser. En kølig gæring (max. 29°C) sikrer, at vinen bevarer Hautes-Côtes de Nuits’ klassiske friskhed og sprødhed. Efter presningen bliver vinene flyttet til en kombination af store opretstående træfade og klassiske Bourgogne-træfade (228 l., 17% nye), hvor de modner i 9 måneder, med løbende omrøringer. Sammenstikningen foretages efter modningen.
”Charmont” Rouge har en flot, blank, mørkerød farve. Vinen byder på aromaer af ribs, hindbær og kirsebær samt mørkere toner af brombær og peber, som er klassiske for røde Hautes-Côtes de Nuits-vine. I smagen er den sprød, godt pakket og med en meget indtagende ”jammy” og krydret frugtkarakter. Den slutter med nerve og mineralitet. Selv om den stadig har en del tannin i sin ungdom, giver en god frugtsødme en god balance allerede nu. Server den til fjerkræ, svinekød, lam eller fuglevildt. Prøv den også til rødskimmeloste.