HAUTES COTES DE NUITS BLANC ØKO, Jean-Claude Boisset

Distrikt

hautes-cotes-de-nuits. Læs mere om distriktet

Producent

Jean-Claude Boisset. Læs mere om producenten

Om produktet

Hautes-Côtes de Nuits Blanc laves på Chardonnay druer, som kommer fra Jean-Claude Boissets økologiskdyrkede vinmarker i Hautes-Côtes de Nuits, med vinstokke som er ca. 35 år gamle. Druerne høstes, når de er optimalt modne – normalt i september-oktober i disse... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land hautes-cotes-de-nuits

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03951421835

EAN Nr 3260980030184

Druer 100% Chardonnay

Lagring 16 mdr. "sur lie" på træfade (228 l., 10% nye).

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

hautes-cotes-de-nuits. Læs mere om distriktet

Producent

Jean-Claude Boisset. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Hautes-Côtes de Nuits Blanc laves på Chardonnay druer, som kommer fra Jean-Claude Boissets økologiskdyrkede vinmarker i Hautes-Côtes de Nuits, med vinstokke som er ca. 35 år gamle. Druerne høstes, når de er optimalt modne – normalt i september-oktober i disse højtbeliggende vinmarker – i små ventilerede kasser af 20 kg. for at undgå masning og oxydering under den korte transport til kælderen. Efter en yderligere selektering på et sorteringsbord, bliver druerne afstilket og skånsomt presset. Mosten overføres direkte til træfade (450 l.) uden nogen form for bundfældning, så de tunge smagsgivende stoffer fra druerne (”lie”) kommer med i gæringen, inkluderet druernes egen gærceller. Gæringen, efterfulgt af en malolaktisk gæring foregår langsomt, men giver en usædvanlig intens vin. Til sidst bliver vinen modnet i 14 måneder på samme type fade, hvor 1/3 af dem er nye, og alle er kun let ristet under fremstillingen, dette for at prioritere aroma og finesse i vinen. Aftapningen foregår med en meget let filtrering.

Vinen har en blank, gylden farve med grønligt skær. I duften finder man lækre, umiddelbare og frugtrige aromaer af grape og lime, men vinens intensitet og mineralitet kommer hurtigt frem med lidt iltning i glasset. Smagen er tør og sprød, med god velour og kompleksitet, men det er finessen, som vinder til sidst. Man fornemmer opholdet på træfade, men både frugtkarakteren og den flotte mineralitet pakker den godt ind. En meget vellavet Hautes-Côtes de Nuits Blanc! Server den til skaldyr- og fiskeretter (gerne bisque eller supper), men også til fjerkræ eller hvidt kød i lyse saucer.

×