HAUTES COTES DE BEAUNE BLANC BIO Les Perrieres Domaine Camp Atthalin
Producent
Domaine Camp Atthalin. Læs mere om producenten
Om produktet
Hautes-Côtes de Beaune Blanc fra Domaine Camp-Atthalin er lavet på hovedsageligt Chardonnay, med en lille andel Pinot Blanc. Druerne hentes på en parcel på 0,25 ha. i vinmarken Les Perrières nær landsbyen Echevronne, umiddelbar nord for Savigny-les-Beaune. Den biodynamisk-dyrkede parcel... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Domaine Camp Atthalin. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Hautes-Côtes de Beaune Blanc fra Domaine Camp-Atthalin er lavet på hovedsageligt Chardonnay, med en lille andel Pinot Blanc. Druerne hentes på en parcel på 0,25 ha. i vinmarken Les Perrières nær landsbyen Echevronne, umiddelbar nord for Savigny-les-Beaune. Den biodynamisk-dyrkede parcel ligger i en højde af 377 m.o.h., på en sydvendt skråning med en undergrund af ler og kalk. Dyrkningen her giver meget aromatiske, sprøde og delikate vine.
Druerne bliver skånsomt presset straks efter deres ankomst til kælderen. Mosten gennemgår en naturlig bundfældning i 24 timer og flyttes derefter til træfade à 228 l. (20% nye), hvor gæringen foregår med druernes egne gærceller og med få omrøringer. Man tilsætter kun et max. på 2 g. svovl/ hl. i de årgange, hvor det er nødvendigt. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 10 måneder. Vinen aftappes efter en evt. klaring med ler (bentonite) og let filtrering med hvidt jord.
Gæringen og modningen på træfade giver en flot, dyb gylden farve og toner af vanilje (Crème Brulée) i duften, hvor man – efter lidt iltning i glasset – finder lækre toner af modne druer, markblomster, krydderurter, mirabeller og friske mandler. I smagen er vinen både sprød, struktureret og samtidig afrundet. Den kan nydes allerede i sin ungdom, hvor den byder på lækre toner af ferskner og en smule mango. Vinen slutter med god fedme, fylde og en smule mineralitet, men også med ret delikate toner.
Server den til skaldyrs- og fiskeretter, til asiatiskprægede retter med lyst kød samt til gede- eller rødskimmelsoste.