H3 RED BLEND Horse Heaven Hills, Columbia Crest

Distrikt

Horse Heaven Hills AVA. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Om produktet

H3-serien er Columbia Crests topserie, lavet på druer som hentes på de bedste parceller i AVA Horse Heaven Hills (de 3 'H'-er giver navnet H3), lige omkring vingården. Her giver kølige vinde fra Columbia River god modvægt til områdets ellers... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land USA

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 05583311435

EAN Nr 088586003844

Druer 33% Merlot 63% Syrah 4% Viognier

Lagring 20 mnd. på franske og amerikanske træfade (40% nye).

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Horse Heaven Hills AVA. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Mere om produktet

H3-serien er Columbia Crests topserie, lavet på druer som hentes på de bedste parceller i AVA Horse Heaven Hills (de 3 ‘H’-er giver navnet H3), lige omkring vingården. Her giver kølige vinde fra Columbia River god modvægt til områdets ellers ret ekstremt varme klima, og vinene får derfor mere finesse og bid end ellers i Washington State. H3 Red Blend ‘Les Chevaux’ (det franske ord for heste, til minde om de mange vilde heste, som i fortiden var i området) er normalt sammensat af Syrah, Merlot, Cabernet Franc, Viognier m.fl. Vinificeringen foregår ved, at druerne afstilkes og mases, dog forbliver 30% af høsten med hele bær. Herefter gærer og macererer de to druesorter separat i 6-10 dage, sammen med drueskindet, inden bærmen presses fra. Vinene gennemgår derefter en malolaktisk gæring på en kombination af ståltanke og træfade, og først derefter bliver vinene fra de forskellige druesorter blandet sammen. Efter denne sammenstikning bliver vinen modnet i ca. 17-20 måneder på amerikanske og franske egetræsfade.H3 Red Blend ‘Les Chevaux’ har en blank, mørk, rubinrød farve. Duften er stadig en smule lukket i sin ungdom, men udvikler sig hurtigt i glasset med nuancer af hyben, violer, hindbær og kirsebær. I smagen har vinen en god velour og udvikler sig hurtigt mod det mørkere, med krydrede nuancer af brombær, mørke moreller, blommer, tobak og peber. Vinen slutter dog meget frisk og sprød, stadig en smule domineret af tannin i sin ungdom. Træet er meget flot integreret i vinen.En iltning på karaffel i to timer inden servering anbefales og giver vinen mere blødhed, frugt og harmoni. Server den til grillet kød af lam, okse eller kalv, f.eks. en ægte, gammeldags peberbøf. Prøv den også til krydrede patéer af vildt eller til kraftige sammenkogte retter.

×