H3 CHARDONNAY Horse Heaven Hills, Columbia Crest

Distrikt

Horse Heaven Hills AVA. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Om produktet

H3-serien er Columbia Crests topserie, lavet på druer som hentes på de bedste parceller i AVA Horse Heaven Hills (de 3 'H'-er giver navnet H3), lige omkring vingården. Her giver kølige vinde fra Columbia River god modvægt til områdets ellers... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land USA

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 05583021435

EAN Nr 088586003455

Druer 99% Chardonnay 1% Riesling

Lagring 9 mnd. 30% på ståltanke, 70% på franske og amerikanske træfa

Distrikt

Horse Heaven Hills AVA. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Mere om produktet

H3-serien er Columbia Crests topserie, lavet på druer som hentes på de bedste parceller i AVA Horse Heaven Hills (de 3 ‘H’-er giver navnet H3), lige omkring vingården. Her giver kølige vinde fra Columbia River god modvægt til områdets ellers ret ekstremt varme klima, og vinene får derfor mere finesse og bid end ellers i Washington State.Druerne bliver presset ved ankomsten til kælderen og udsættes for en kold maceration i to dage på rustfrie ståltanke. Gæringen sættes i gang med udvalgte gæringskulturer og varer mellem 12 og 14 dage. 70% af vinen er gæret på såvel nye som ældre amerikanske og franske egetræsfade, og 30% af vinen gæres på rustfrie ståltanke for at beholde området Horse Heaven Hills’ klassiske, frugtrige stil. De 70% af vinen som gæres på fad gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning på fad i 9 måneder, med ugentlige omrøringer. Resten af vinen modnes i samme periode på ståltank.

H3 Chardonnay har druesortens klassiske smørrede stil, med toner af grape, pære og citrusfrugter, men allerede i duften afslører den en friskhed og en harmoni, som er klassisk for ‘cool climate’ Chardonnay vine. Smagen er meget sammensat, med komplekse nuancer af citrusfrugter (grape, lime), sødere eksotiske frugter, nødder og blomsternektar. I eftersmagen fornemmer man sarte toner af eg, vanilje og en lækkert mineralitet.Server den til skaldyr- eller fiskeretter i sauce, til østers, rogn eller til fjerkræ, svine- eller kalvekød i lys sauce.

×