GV BELLE NATURELLE ØKO Langenlois, Jurtschitsch Sonnhof

Distrikt

Langenlois. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Om produktet

I hver årgang eksperimenterer man hos Jurtschitsch med vine fra fx bestemte parceller, områder eller druesorter, vine som kun produceres i begrænsede mængder. Ikke mindst nye, unge vinmagere i kælderen ønsker ofte at afprøve en ny teknik, en ny ide,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 00402022135

EAN Nr 9007951217908

Druer 100% Grüner Veltliner

Lagring Gæret på brugte træfade.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Langenlois. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Mere om produktet

I hver årgang eksperimenterer man hos Jurtschitsch med vine fra fx bestemte parceller, områder eller druesorter, vine som kun produceres i begrænsede mængder. Ikke mindst nye, unge vinmagere i kælderen ønsker ofte at afprøve en ny teknik, en ny ide, en ny filosofi – og er spændte på resultatet. Vinene i serien ”Discoveries from Langenlois”, som bl.a. ”Belle Naturelle” hører til, er således unikum-vine, som giver det fulde udtryk af bestemte kombinationer, hvor terroir, druekarakter og vinificeringstype spiller en stor rolle.

Grüner Veltliner ”Belle Naturelle” laves på økologiskdyrkede druer, som kommer fra forskellige parceller på terrasserne omkring Langenlois. Den særprægede jordbund i området med et tyndt lag (40 cm.) af ler- og sandholdigt jord, gnejs og glimmer i overfladen samt en hel del sten af vulkansk oprindelse i dybden, giver perfekte forhold til produktion af karakterfulde vine. Vinen er lavet på hele druer, som macererer og gærer i to uger på neutrale træfade, med druerne egne gærceller og uden tilsætning. Vinen er hverken klareret eller filtreret, hvorfor den godt kan virke en smule sløret i flasken.

I duften har Grüner Veltliner ”Belle Naturelle” en umiddelbar, aromatisk karakter med lækre, sprøde nuancer af vilde blomster, lindeblomst, citrusfrugter og litchi. Vinen er meget ren i stilen, med en god mineralitet og struktur. Det er en meget charmerende og appetitvækkende, tør hvidvin, som man hurtigt falder for! Til kolde buffeter eller receptioner, til salater eller grøntsagsretter, samt til skaldyrs- og fiskeretter.

×