GUMPOLDSKIRCHNER TRADITION ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Om produktet

Gumpoldskirchner Tradition er sammensat af lige dele Rotgipfler og Zierfandler, to klassiske grønne druesorter for Thermenregion. Druerne hentes på de syd- og sydøstvendte vinmarker omkring Gumpoldskirchen, i en højde på ca. 300-400 m., med vinstokke, som er mellem 10 og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 00403922235

EAN Nr 9120001624805

Druer 40% Rotgipfler 60% Zierfandler

Lagring

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Gumpoldskirchner Tradition er sammensat af lige dele Rotgipfler og Zierfandler, to klassiske grønne druesorter for Thermenregion. Druerne hentes på de syd- og sydøstvendte vinmarker omkring Gumpoldskirchen, i en højde på ca. 300-400 m., med vinstokke, som er mellem 10 og 30 år gamle. Undergrunden her indeholder en del småsten, men også rigere lag med brunt, ler-/muldjord, som i mange år har givet fremragende resultater for netop hvide druesorter som Rotgipfler og Zierfandler.

Gæringen foregår separat for de to druesorter på en kombination af ståltanke og ældre store træfade, og modningen (4-5 måneder ”sur lie”) på store træfade. Her prioriterer man de to druesorters klassiske, umiddelbare og elegante toner, og vinen har derfor en lækker, sprød og frugtrig stil, med fin struktur og diskrete, eksotiske toner til sidst. Vinen efterlader friske nuancer af citrusfrugter, grøn peber og kiwi, men også mere modne, tropiske frugter samt god mineralitet. Tørheden og velouren smelter flot sammen. Matcher skaldyrs- eller fiskeretter.

×