GSM Maison de La Villette

Distrikt

Vin de France. Læs mere om distriktet

Producent

Maison De La Villette. Læs mere om producenten

Om produktet

Maison de la Villettes GSM er sammensat af 45-50% Grenache- og 35% Syrah-druer, som begge hentes på skråninger mellem Pyrenæerne og Cevennesbjergene samt 15-20% Mourvèdre fra det sydlige kystområde ved Middelhavet. Det giver ikke bare vine i den klassiske, varm... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 01200512235

EAN Nr 3525490025335

Druer 45% Grenache 20% Mourvedre 35% Syrah

Lagring 6 mdr. på brugte træfade.

Skruelåg Ja

Distrikt

Vin de France. Læs mere om distriktet

Producent

Maison De La Villette. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Maison de la Villettes GSM er sammensat af 45-50% Grenache- og 35% Syrah-druer, som begge hentes på skråninger mellem Pyrenæerne og Cevennesbjergene samt 15-20% Mourvèdre fra det sydlige kystområde ved Middelhavet. Det giver ikke bare vine i den klassiske, varm Languedoc-stil, men også en god aromatisk og struktureret stil, som tilfører vinen stor harmoni.

De tre klassiske Languedoc-druesorter er vinificerede separat, med en klassisk afstilkning og masning inden gæringen for Grenache og Syrah samt en gæring med hele klaser for Mourvèdre. Den lange gæring foregår på både franske og amerikanske træfade (brugte), og efter presningen er de tre vine modnet separat i en periode på 6 måneder, før det færdige blend foretages. Til sidst bliver vinen modnet i endnu 6 måneder på samme typer træfade. Både druesammensætningen og modningsperioden kan variere efter årgangen.

Vinen har en intens, mørk rubinrød farve. Allerede i duften fornemmer man en koncentreret, krydret og kompleks stil med nuancer af solbær, moden kirsebær, blommer og sort peber. Smagen fortsætter fint i samme stil, med et væld af toner af modne, røde og mørke bær, engelsk lakrids, peber og en smule tobak. Den slutter med god tørhed, sprødhed og afrundede tanniner. Den vil egne sig fint sammen med grillretter eller gryderetter med rødt kød, men også til vildt.

×