GRÜNER VELTLINER, URGESTEIN, ØKO Kamptal, Jurtschitsch Sonnhof

Distrikt

Kamptal DAC. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Om produktet

Grüner Veltliner ”Urgestein” laves på druer, som kommer fra forskellige højtbeliggende parceller (bl.a. marken Steinhaus) omkring Loiserberg og Langenlois. Den særprægede jordbund i området med et tyndt lag (40 cm.) af ler- og sandholdigt jord, gnejs og glimmer i overfladen... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 00400222235

EAN Nr 9007951227112

Druer 100% Grüner Veltliner

Lagring 3 mdr. på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Kamptal DAC. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Grüner Veltliner ”Urgestein” laves på druer, som kommer fra forskellige højtbeliggende parceller (bl.a. marken Steinhaus) omkring Loiserberg og Langenlois. Den særprægede jordbund i området med et tyndt lag (40 cm.) af ler- og sandholdigt jord, gnejs og glimmer i overfladen samt en hel del sten af vulkansk oprindelse i dybden, giver vanskelig dyrkning, men er simpelthen perfekt til opmagasinering af solvarmen, som afgives om natten. Dette giver mulighed for en perfekt modning og forstærker ”terroir-stilen” i Grüner Veltliner, samtidig med at den høje beliggenhed og de nærliggende skove giver en afkøling af druerne, der betyder lethed og friskhed. Som alle vinmarkerne hos Jurtschitsch er disse parceller dyrket økologiske.

Høsten foregår manuelt, og druerne transporteres til gården i små kasser. Efter en afstilkning og en kort macerering med skindet, presses druerne langsomt med lavt tryk. Gæringen foregår køligt på ståltanke, og vinen modner derefter “on lees” i ca. 3 måneder, ligeledes på ståltanke.

I duften har Grüner Veltliner ”Urgestein” en dyb, intens, aromatisk karakter, som udvikler sig hurtigt i glasset. Vinen er rank, med Kamptals klassiske, let krydrede og mineralske stil, og den har en meget god struktur. Druesortens klassiske toner af lindeblomst og grønne blade kommer fint frem i smagen, som slutter med lidt æteriske og krydrede nuancer.

Perfekt til buffeter eller receptioner. Serveres til salater eller grønsagsretter, samt til skaldyrs- og fiskeretter.

×