GRÜNER VELTLINER, LANDWEIN, ØKO Jurtschitsch Sonnhof, Kamptal

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Om produktet

Sonnhof Social Club er et projekt, som er sat i gang af en lille skare økologiske producenter i Kamptal. Målet er at beskytte områdets kultur og traditioner inden for vindyrkning. Vinproducenterne dyrker deres marker efter de traditioner, man har arvet... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Størrelser 100,00

Alkohol % 0,00

Nr 00402620040

Druer 100% Grüner Veltliner

Lagring Kort tid på ståltanke.

Økologisk Ja

Skruelåg Ja

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Sonnhof Social Club er et projekt, som er sat i gang af en lille skare økologiske producenter i Kamptal. Målet er at beskytte områdets kultur og traditioner inden for vindyrkning. Vinproducenterne dyrker deres marker efter de traditioner, man har arvet i de forskellige familieejendomme, med vægten lagt på økologisk dyrkning, oprindeligt håndværk og udveksling af erfaringer.

Det første resultat af dette samarbejde er en fælles økologisk vin, tappet på 1-liters flaske, lavet på Grüner Veltliner i Landwein-kvalitet. En umiddelbar vin, som skal bringe glæde og udtrykke områdets og druesortens typicitet. Druerne er hentet på forskellige økologiskdyrkede vinmarker hos flere vinproducenter. Parcellerne har det til fælles, at de dyrkes i et køligt område, med en undergrund af løss og stenklipper, som passer perfekt til Grüner Veltliner, og som giver både sprødhed og stor frugtighed. Høsten forgår manuelt, og vinificeringen foretages udelukkende på ståltanke for at bevare områdets og druesortens karakter.

Sonnhof Social Club Grüner Veltliner er en meget umiddelbar, liflig, aromatisk og charmerende hvidvin med nuancer af lindeblomst, grønne æbler og lime samt lette, eksotiske toner af kiwi, passionsfrugt og hvidt peber. I smagen har vinen en god mineralitet med saftige, krydrede nuancer.

Vinen er perfekt til aperitif eller til lette retter med fisk eller skaldyr.

×