GRÜNER VELTLINER DECHANT ØKO Erste Lage, DAC Kamptal, Jurtschitsch

Distrikt

Kamptal DAC. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Om produktet

Grüner Veltliner Dechant er lavet på nogle af firmaets ældste vinstokke (i gnsn. ca. 45 år) fra Erste Lage-marken Ried Dechant, hvor udbyttet er begrænset til ca. 30 hl./ha. Duft- og smagskoncentrationen er derfor enorm, og vinen udtrykker virkelig Grüner... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 00401221735

EAN Nr 9007951707140

Druer 100% Grüner Veltliner

Lagring 5-6 mdr. sur lie i brugte træfade af 2.000 l.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Kamptal DAC. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Grüner Veltliner Dechant er lavet på nogle af firmaets ældste vinstokke (i gnsn. ca. 45 år) fra Erste Lage-marken Ried Dechant, hvor udbyttet er begrænset til ca. 30 hl./ha. Duft- og smagskoncentrationen er derfor enorm, og vinen udtrykker virkelig Grüner Veltliners typisk karakter. Den økologiskdyrket vinmark ligger ved foden af bjerget og vender mod øst og sydøst. Den har derfor helt fra morgenstunden en optimal eksponering mod solen, samtidig med at bagvedliggende bjerge beskytter vinstokkene mod kolde nordlige vinde. 0Det giver druerne perfekte modningsforholde. Undergrunden består af dybe lag af løss, som er ekstremt rigt på næring, samt småsten, en sammensætning, som altid giver vinene en god harmoni mellem fedme, struktur og mineralitet.

Udfordringen i vinificeringen er at bevare netop den sarte balance mellem fedme og sprødhed. Det er fx vigtigt at høste druerne mens de stadig har deres syre i behold (lidt før fuld modning), at foretage en lang, kølig gæring på neutrale ståltanke. Derefter bliver vinen modnet i nogle måneder på sit ”lie” i brugte træfade af 2.000 l., som ikke præger vinen for meget.

Grüner Veltliner Dechant er en ekstrem koncentreret og fyldig vin, som ud over en pæn alkoholprocent (normalt ca. 13%) også har et godt bid, en flot tørhed og en meget kompleks og samtidig delikat karakter. Den egner sig fint til skaldyrsretter med kraftig fond eller til f.eks. grillede fisk. Prøv den også til gede- eller fåroste.

×