GRENACHE PROVISOR Dry Creek Valley, Leo Steen Wines

Distrikt

Dry Creek Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Leo Steen Wines. Læs mere om producenten

Om produktet

Bedre betingelser findes ikke for druer i Dry Creek Valley! Grenache-druerne til denne vin kommer fra en enkelt økologiskdyrket vinmark i det berømte Lytton Springs District, ”Provisor Vineyard”, hvor vinstokkene er perfekt anlagt i en nord-syd retning og vokser på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 05525511635

EAN Nr 798304379365

Druer 92% Grenache 8% Syrah

Lagring 10 mnd på franske træfade (500 l).

Respekt Ja

Distrikt

Dry Creek Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Leo Steen Wines. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Bedre betingelser findes ikke for druer i Dry Creek Valley! Grenache-druerne til denne vin kommer fra en enkelt økologiskdyrket vinmark i det berømte Lytton Springs District, ”Provisor Vineyard”, hvor vinstokkene er perfekt anlagt i en nord-syd retning og vokser på en rød, meget stenholdig jordbund. Vinmarken giver altid optimalmodne druer, som samtidig har god tannin og syre. De vine man kan lave her har altid god frugtsødme og samtidig en flot struktur og en lang modningspotentiale.

50% af druerne gæres i hele klaser for at fremhæve tannin, 80-85% med en klassisk gæring med løbende omrøringer og 15-20% med en ”Macération carbonique” (Beaujolais-metoden), som fremhæver Grenaches frugtrige toner. Efter en malolaktisk gæring og modningen (10 mdr.), som foregår på en kombination af store franske træfade (ca. 13 hl.) og neutrale franske fade af 500 l., bliver vinen aftappet uden klaring eller filtrering.

Duften er nærmest en eksplosion af frugttoner med nuancer af eukalyptus, mørke kirsebær, brombær, engelsk lakrids, men også mere vegetale toner af krydderurter og tobak. Smagen er struktureret, med god velour, bløde tannin og milde krydderier. Det er finessen og frugten som dominerer, både i smagen og eftersmagen, men vinen har samtidigt god dybde og kompleksitet. En meget appetitgivende vin. Prøv den til kalv, okse og lam, men også til vildtretter med f.eks. skovsvampe.

×