GRENACHE, IGP Domaine André Brunel

Distrikt

Indication Géographique Protégée (Vins de Pays). Læs mere om distriktet

Producent

Domaine André Brunel. Læs mere om producenten

Om produktet

For Grenache IGP henter André Brunel druerne fra 30 ha. syd for Vaison-la-Romaine, i det nordlige Vaucluse, hvor jordbunden består af kalk-, ler- og stenaflejringer fra Aygues-floden. Druerne herfra giver vine med finesse og elegance, med da udbyttet holdes nede... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 02737011935

EAN Nr 3760046107022

Druer 100% Grenache

Lagring !2 mdr. på cementtank.

Respekt Ja

Distrikt

Indication Géographique Protégée (Vins de Pays). Læs mere om distriktet

Producent

Domaine André Brunel. Læs mere om producenten

Mere om produktet

For Grenache IGP henter André Brunel druerne fra 30 ha. syd for Vaison-la-Romaine, i det nordlige Vaucluse, hvor jordbunden består af kalk-, ler- og stenaflejringer fra Aygues-floden. Druerne herfra giver vine med finesse og elegance, med da udbyttet holdes nede til ca. 45 hl./ha. på de 35 år gamle Grenache-vinstokke, opnår man også stor koncentration. Grenache dominerer i vinen (90-100%) men også andre klassiske druesorter fra det sydlige Rhône anvendes i nogle årgange for at fuldføre harmonien. Vinificeringen er klassisk for Rhôneområdet, med en kølig gæring og en naturlig dekantering efter presning. Efter et ophold i et år på cementtank, bliver vinen aftappet uden filtrering. Alt dette for at bevare vinens naturlige frugt, aroma og finesse.

Vinen har en mørk, blank, rubinrøde farve. I duften finder man klassiske toner for en Grenache fra det sydlige Rhône (Provence!) med mørke kirsebær, brombær, krydderier og sarte nuancer af krydderurter. Smagen er umiddelbar og afrundet, spækket til med toner af mørke bær og lyse krydderier (rosa peber, muskat). Vinen har samtidig en god velour og fedme. I eftersmagen er det dog friskheden, sprødheden og elegancen som vinder.

Den kan både nydes til et lille glas uden mad og til retter lavet på and, lam, svin eller okse efter provencalsk skikke, med masser af krydderurter. Den kan endda nydes direkte fra svaleskabet til grillet fisk eller til varme vegetarpostejer.

×