GRAUER BURGUNDER TROCKEN Weingut Geils, Rheinhessen

Distrikt

Rheinhessen. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-rudolf-geil. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen er lavet på 100% Grauer Burgunder-druer (Pinot Gris) fra forskellige parceller på ejendommen, med en undergrund af kalkmergel og løss. Nogle vinstokke er ganske unge, mens andre er over 30 år gamle, og denne diversitet giver en god harmoni... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 00308122235

EAN Nr 4260385261397

Druer 100% Grauer Burgunder/Pinot Gris

Lagring 6 mdr. på 90% ståltanke og 10% træfade.

Skruelåg Ja

Distrikt

Rheinhessen. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-rudolf-geil. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen er lavet på 100% Grauer Burgunder-druer (Pinot Gris) fra forskellige parceller på ejendommen, med en undergrund af kalkmergel og løss. Nogle vinstokke er ganske unge, mens andre er over 30 år gamle, og denne diversitet giver en god harmoni mellem styrke og friskhed i vinen.

Efter en klassisk gæring og en naturlig bundfældning på ståltanke, bliver vinen modnet i 6 måneder på en kombination af ståltanke (90%) og store, ældre, neutrale træfade samt små barriques. Ståltankene bevarer friskheden og druesortens klassiske nuancer, mens træet tilfører vinen kompleksitet og mere fedme og struktur. Vinen på barriques kan godt udvikle sig forskelligt efter hvert fad, men de tilfører kun mere karakter til det færdige blend. Vinen aftappes efter en let filtrering og gemmes køligt i endnu et par måneder inden frigivelse.

Vinen er en ægte “pleaser”. Den samler både Grauer Burgunders klassiske, eksotiske toner i både duft og smag samt områdets og ikke mindst vinhusets delikate, frugtrige og mineralske stil. Vinen besidder en skøn umiddelbarhed og charme, og har samtidigt en flot struktur og fylde. Matcher fx det asiatiske køkken.

×