GRAUER BURGUNDER, BIO Baden, Weingut Rieger
Distrikt
Baden. Læs mere om distriktet
Producent
Weingut Rieger. Læs mere om producenten
Om produktet
Grauer Burgunder ”Gutswein” laves på druer, som kommer fra 4 forskellige vinmarker omkring vingården i Betberg: En lille parcel, som er nærmest vingårdens baghave, en parcel mod øst kaldt "Neusetze", en parcel mod vest "Raiblinsbuck" (alle i subregionen Betberger Maltesergarten).... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Baden. Læs mere om distriktet
Producent
Weingut Rieger. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Grauer Burgunder ”Gutswein” laves på druer, som kommer fra 4 forskellige vinmarker omkring vingården i Betberg: En lille parcel, som er nærmest vingårdens baghave, en parcel mod øst kaldt “Neusetze”, en parcel mod vest “Raiblinsbuck” (alle i subregionen Betberger Maltesergarten). Den 4. parcel ”Rumpf” ligger mod syd i Laufener Altenberg, og dens mørk og mere kompakt jordbund giver altid meget mineralitet til vinene.
Denne diversitet forklarer denne Grauer Burgunders usædvanlig kompleksitet og mineralitet. Parcellerne er alle dyrket efter biodynamiske principper. Efter en skånsom, lang presning starter gæringen på en kombination af ståltanke og store, ældre træfade spontant, med druernes egne gærceller. Der foretages løbende omrøringer (battonage), som giver større fedme og intensitet. Vinen er modnet i 6 mdr. på de samme beholdere og er kun ganske let filtreret ved aftapningen.
I duften finder man toner af melon, abrikos og lime. I munden har vinen en god balance mellem frugtsødme og struktur. Den slutter meget charmerende og en smule eksotisk. Server den til skaldyr, fisk, asiatiske retter og salat. Serveringstemperatur: 8°C.