GRAUER BURGUNDER, BIO Baden, Weingut Rieger

Distrikt

Baden. Læs mere om distriktet

Producent

Weingut Rieger. Læs mere om producenten

Om produktet

Grauer Burgunder ”Gutswein” laves på druer, som kommer fra 4 forskellige vinmarker omkring vingården i Betberg: En lille parcel, som er nærmest vingårdens baghave, en parcel mod øst kaldt "Neusetze", en parcel mod vest "Raiblinsbuck" (alle i subregionen Betberger Maltesergarten).... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 00345122035

EAN Nr 4260178120276

Druer 100% Grauer Burgunder/Pinot Gris

Lagring 6 mdr. på tank + store, ældre europæiske egefade

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Vegansk Ja

Scoreplads

International Organic WIne AwardSilver

Distrikt

Baden. Læs mere om distriktet

Producent

Weingut Rieger. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Grauer Burgunder ”Gutswein” laves på druer, som kommer fra 4 forskellige vinmarker omkring vingården i Betberg: En lille parcel, som er nærmest vingårdens baghave, en parcel mod øst kaldt “Neusetze”, en parcel mod vest “Raiblinsbuck” (alle i subregionen Betberger Maltesergarten). Den 4. parcel ”Rumpf” ligger mod syd i Laufener Altenberg, og dens mørk og mere kompakt jordbund giver altid meget mineralitet til vinene.

Denne diversitet forklarer denne Grauer Burgunders usædvanlig kompleksitet og mineralitet. Parcellerne er alle dyrket efter biodynamiske principper. Efter en skånsom, lang presning starter gæringen på en kombination af ståltanke og store, ældre træfade spontant, med druernes egne gærceller. Der foretages løbende omrøringer (battonage), som giver større fedme og intensitet. Vinen er modnet i 6 mdr. i de samme beholdere og er kun ganske let filtreret ved aftapningen.

I duften finder man toner af melon, abrikos og lime. I munden har vinen en god balance mellem frugtsødme og struktur. Den slutter meget charmerende og en smule eksotisk. Server den til skaldyr, fisk, asiatiske retter og salat. Serveringstemperatur: 8°C.

×