GRAN RESERVA Rioja, Miguel Merino
Distrikt
Rioja. Læs mere om distriktet
Producent
Miguel Merino. Læs mere om producenten
Om produktet
Gran Reserva er lavet på Tempranillo (96%) og Graciano, som kommer fra to parceller nær Briones med vinstokke plantet i 1950 på den ene og i 1960 på den anden. Begge ligger i 550 m.o.h. på fattige, kalkholdige jordbunde og... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Rioja. Læs mere om distriktet
Producent
Miguel Merino. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Gran Reserva er lavet på Tempranillo (96%) og Graciano, som kommer fra to parceller nær Briones med vinstokke plantet i 1950 på den ene og i 1960 på den anden. Begge ligger i 550 m.o.h. på fattige, kalkholdige jordbunde og vender mod sydvest. Druerne sorteres meget kraftigt under høsten og transporteres til vingården i små kasser af ca. 15 kg. Her gennemgår de en yderligere sortering for kun at bruge de bedste bær.
Gæringen foregår på små ståltanke og efterfølges af en malolaktisk gæring. Efter en skånsom naturlig bundfældning er vinen derefter overført på nye barriques af fransk eg fra Allier, bygget af Murua Coopers. Modningen på disse nye fade varer i 24 måneder med en efterfyldning hver 6. måned. Derefter modnes vinen i yderligere 12 måneder i tidligere brugte fade. Efter aftapning er vinen modnet 2 år i kælderen.
Gran Reserva laves kun i de allerbedste årgange. Vinen er meget dyb i duften og samtidig nærmest kølig, med god bid. I smagen har den en god struktur og med iltningen i glasset kommer der masser af frugtnuancer, blommer, abrikoser og desuden intense toner af tobak, chokolade, nellike og kardemomme. Vinen har en lang, elegant eftersmag med god harmoni mellem de krydrede toner og frugtkarakteren.
Fremragende til vildtkød, okse og lam og kan sagtens klare retter serveret med mørke saucer, evt. med svampe eller med vilde bær. Vinen har godt af en iltning på karaffel inden servering – gerne 1-2 timer.