GOCCE NERO D AVOLA ØKO, HORECA IGP Terre Siciliane, Italien

Producent

Roots. Læs mere om producenten

Om produktet

Fra regionen Menfi på sydkysten i den vestlige del af Sicilien, har vi udvalgt to økologiske vine, en hvid som er lavet på Chardonnay og en rød, lavet på den lokale drue Nero d’Avola. Disse vine er blevet til som... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06034912235

EAN Nr 5711656012341

Druer 100% Nero dAvola

Lagring Stål

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Vegansk Ja

Producent

Roots. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Fra regionen Menfi på sydkysten i den vestlige del af Sicilien, har vi udvalgt to økologiske vine, en hvid som er lavet på Chardonnay og en rød, lavet på den lokale drue Nero d’Avola. Disse vine er blevet til som et resultat af et samarbejde mellem mere end 2.000 vinbønder i området, der alle leverer højkvalitets-druer til det lokale kooperativ, som blev dannet i 1958, og hvor bæredygtighed spiller en stor rolle. Vinene besidder lige præcis den karakter, energi og personlighed, som man forventer af vinene fra Middelhavets største perle – Sicilien.

I Menfi tilfører sommerens varme i kombination med den kølige havbrise en fast og saftig karakter til druesorten Nero d’Avola. Druerne vokser på sydvest-vendte skråninger, hvor jorden primært består af kalksten. De vertikalt opbundne vinranker (Guyot) holder udbyttet nede og sikrer højere kvalitet. Druerne høstes medio september. Vinen gæres på temperaturkontrollerede ståltanke og modner efterfølgende i 3 måneder. Vinen er vegansk (dvs. ingen klaring med animalske proteiner el. lign).

Vinen byder på en tæt frugt, bløde tanniner og en poleret karakter. I duften finder man karakter af saftige røde stenfrugter såsom modne kirsebær, multebær og blomme samt et strejf af krydderier og svampe.

×