GOCCE CHARDONNAY ØKO, HORECA IGP Terre Siciliane, Italien

Producent

Roots. Læs mere om producenten

Om produktet

Fra regionen Menfi på sydkysten i den vestlige del af Sicilien, har vi udvalgt to økologiske vine, en hvid som er lavet på Chardonnay og en rød, lavet på den lokale drue Nero d’Avola. Disse vine er blevet til som... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06033922235

EAN Nr 5711656012402

Druer 100% Chardonnay

Lagring Stål

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Vegansk Ja

Producent

Roots. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Fra regionen Menfi på sydkysten i den vestlige del af Sicilien, har vi udvalgt to økologiske vine, en hvid som er lavet på Chardonnay og en rød, lavet på den lokale drue Nero d’Avola. Disse vine er blevet til som et resultat af et samarbejde mellem mere end 2.000 vinbønder i området, der alle leverer højkvalitets-druer til det lokale kooperativ, som blev dannet i 1958, og hvor bæredygtighed spiller en stor rolle. Vinene besidder lige præcis den karakter, energi og personlighed, som man forventer af vinene fra Middelhavets største perle – Sicilien.

I Menfi, dyrker man ofte Chardonnay-druer på mere kølige ler-og kalkholdige jord, hvor man opnår optimale resultater. De vertikalt opbundne vinranker (Guyot) hjælper solens stråler med at modne druerne tidligt, således at høsten kan foregå i august, hvor der stadig er godt syrebid i frugten. Vinen gæres på temperaturkontrollerede ståltanke og modner herefter i 3 måneder. Vinen er vegansk (dvs. ingen klaring med animalske proteiner el. lign).

Vinen byder både på god fedme, friskhed og bid samt en umiskendelig læskende karakter med nuancer af grønne æbler, ferskner, basilikum og mandler.

×