GIVRY ROUGE TEPPE DES CHENEVES Domaine François Lumpp
Distrikt
Givry. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten
Om produktet
"Teppe" var det navn, man førhen gav højtbeliggende, udyrkede kratmarker. Lieu dit-marken ”Teppe des Chenèves” ligger netop øverst på en skråning (300 m.o.h.) nordvest for byen Givry, lige under Mallecey skoven. Undergrunden her, i nærheden af Givrys gamle stenbrud, består... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Givry. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten
Mere om produktet
“Teppe” var det navn, man førhen gav højtbeliggende, udyrkede kratmarker. Lieu dit-marken ”Teppe des Chenèves” ligger netop øverst på en skråning (300 m.o.h.) nordvest for byen Givry, lige under Mallecey skoven. Undergrunden her, i nærheden af Givrys gamle stenbrud, består primært af smuldrede kalksten blandet med ler, noget som pga. den god dræning giver gode vandreserver i dybden. Parcellen på 0,75 ha. er ny for Domaine Lumpp. Vinstokkene var kun 4 år gamle i 2020, som hos Lumpp var den første årgang.
Druerne er høstet manuelt i små beholdere for at undgå knusning og oxydering under transporten til kælderen. Klaserne selekteres både under plukningen og på et sorteringsbord ved ankomsten til vinhuset. I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring (med druernes egne gærceller) på ståltanke, uden for megen indgriben under processen. Modningen foregår i 12 måneder på nøje udvalgte træfade (70% nye, 1 år og 2 år gamle), efterfulgt af 6 måneder. på store ståltanke. Aftapningen foretages efter en meget let filtrering.
Vinen er lavet på druer fra ganske unge vinstokke, og byder derfor på en umiddelbar frugtkarakter og en sprødhed i duften, som virker ganske charmerende. I smagen forbavses man over, at en vin fra så unge vinstokke allerede i sin ungdom byder på stor dybde og kødfuldhed. I det hele taget viser vinen en god harmoni mellem frugt, kompleksitet og den latente mineralitet. Et lille stænk af vanilje kommer frem og smelter ganske flot sammen med frugtnuancerne. En meget delikat og lovende vin! Server den til fjerkræ (f.eks. coq au vin), kalv eller gris. Prøv den også til vegetar-gryderetter.