GIVRY PETIT MAROLE BLANC 1er Cru, Domaine François Lumpp
Distrikt
Givry. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten
Om produktet
Domaine François Lumpp ejer en lille parcel på 0,30 ha. på 1. Cru-marken 'Petit Marole', som ligger nordvest for selve landsbyen, ved foden af skråningen, i en højde af 260 m. Parcellen vender mod øst/sydøst, på en placering som giver... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Givry. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Domaine François Lumpp ejer en lille parcel på 0,30 ha. på 1. Cru-marken ‘Petit Marole’, som ligger nordvest for selve landsbyen, ved foden af skråningen, i en højde af 260 m. Parcellen vender mod øst/sydøst, på en placering som giver den en nærmest perfekt eksponering mod solen. Sammen med en høj koncentration af kalksten blandet med mergel (ler), giver det perfekte forhold til at producere både Chardonnay og Pinot Noir-vine.Druerne høstes manuelt i små beholdere for at undgå knusning og oxydering under transporten til kælderen. Klaserne selekteres både under plukningen og på et sorteringsbord ved ankomsten til vinhuset. I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring (med druernes egne gærceller) uden for megen indgriben under processen, anvendelse af nøje udvalgte træfade (30% nye for hvidvinene, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som muligt. Vinene får lov at hvile mellem alle processer. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, og charme og finesse.En naturlig og lang vinificering i ca. 18 måneder (hvoraf 12 måneder på fad) giver her et fantastisk eksempel på en fremragende hvidvin fra Givry. Her finder man masser af klassiske aromaer for Chardonnay, med nuancer af hvidtjørneblomster, citrusfrugter, hvide ferskner, mandler og en smule vanilje fra træet. Smagen er tør, sprød, med en perfekt syre og med druens klassiske, smørrede toner. Givrys udprægede mineralitet kommer fint frem, og denne ‘Petit Marole’ er både struktureret og charmerende. En af de bedste hvidvine fra området. Perfekt til skaldyrs- og fiskeretter (gerne supper), men også til fjerkræ eller kalv i lyse saucer.