GIVRY LA BRÛLEE ROUGE 1er Cru, Domaine François Lumpp

Distrikt

Givry. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten

Om produktet

Domaine François Lumpp ejer en lille parcel på 0,76 ha. på 1. Cru-marken La Brûlée, som vender mod syd og sydøst og får en nærmest perfekt eksponering mod solen – som dens navn nærmest antyder (brûlé betyder ”brændt” på fransk).... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03604211835

EAN Nr 5711656011689

Druer 100% Pinot Noir

Lagring Træfade (70% nye, 1 og 2 år gamle)

Distrikt

Givry. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Domaine François Lumpp ejer en lille parcel på 0,76 ha. på 1. Cru-marken La Brûlée, som vender mod syd og sydøst og får en nærmest perfekt eksponering mod solen – som dens navn nærmest antyder (brûlé betyder ”brændt” på fransk). Sammen med en høj koncentration af kalksten i den røde aflejringsjord, giver det perfekte forhold til at producere kødfulde og helstøbte Pinot Noir-vine, som kan tåle modning.

Druerne er høstet manuelt i små beholdere for at undgå knusning og oxydering under transporten til kælderen. Klaserne selekteres både under plukningen og på et sorteringsbord ved ankomsten til vinhuset. I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring (med druernes egne gærceller) uden for megen indgriben under processen, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som muligt. Vinene får lov at hvile mellem alle processer. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, men også charme og en finesse.

På trods af, at La Brûlée marken normalt giver ret strukturerede vine, har denne udgave en fantastisk harmoni mellem frugt, sprødhed og fylde. I duften finder man elegante aromaer af sprøde mørke bær som kirsebær, solbær og blåbær, men også let krydrede toner. I smagen er vinen kompleks, kødfuld og intens, men slutter med bid og masser af friske toner. En lille stænk af vanilje kommer frem, men den smelter ganske flot i frugtnuancerne. En fantastisk dyb og elegant vin! Server den til fjerkræ (f.eks. coq au vin), kalv eller gris.

×