GIVRY CLOS DU CRAS LONG ROUGE 1er Cru, Domaine François Lumpp

Distrikt

Givry. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten

Om produktet

Domaine François Lumpp ejer en lille parcel på 0,64 ha. på 1. Cru-marken Clos du Cras Long, som er en af de mindste 1. Cru-marker i kommunen og en af de sydligste. Den ligger på skråningen i en højde af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03604311735

EAN Nr INGEN

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12-14 mdr. på træfade (228 l., 70% nye, 1 år og 2 år gamle)

Scoreplads

Revue des Vins de France17.5

Distrikt

Givry. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Domaine François Lumpp ejer en lille parcel på 0,64 ha. på 1. Cru-marken Clos du Cras Long, som er en af de mindste 1. Cru-marker i kommunen og en af de sydligste. Den ligger på skråningen i en højde af 256 m., og vender mod syd og sydøst, en placering som giver den en nærmest perfekt eksponering mod solen. Sammen med en høj koncentration af kalksten blandet med mergel (ler), giver det perfekte forhold til at producere Pinot Noir-vine, som både har styrke, bid og finesse.

Druerne høstes manuelt i små beholdere for at undgå knusning og oxydering under transporten til kælderen. Klaserne selekteres både under plukningen og på et sorteringsbord ved ankomsten til vinhuset. I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring (med druernes egne gærceller) uden for megen indgriben under processen, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som muligt. Vinene får lov at hvile mellem alle processer. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, og charme og finesse.

Som altid hos François Lumpp har denne Clos du Cras Long en utrolig flot harmoni mellem de tørre, en smule krydrede og tanninrige toner, og en velour og finesse, som er sjælden for Givry-vine. I duften finder man lækre toner af modne, røde kirsebær, tranebær og hvidt peber. I smagen udvikler vinen sig flot med lidt iltning og udvikler ret afrundede nuancer og samtidig en kompleks og krydret karakter. Den samler en Côte de Nuits’ styrke og krydderi, en Côte de Beaunes velour og charme og en stor Beaujolais-Crus’ frugtrighed. En spændende og sammensat vin! Server den til fjerkræ (f.eks. coq au vin), kalv eller fuglevildt, men også til en moden hvidskimmelost.

×