GEWÜRZTRAMINER GRAND CRU Frankstein, Alsace, Hubert Beck

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Hubert Beck. Læs mere om producenten

Om produktet

Allerede i Middelalderen var Grand Cru-vinmarken Frankstein på skråningen bag landsbyen Dambach-la-Ville berømt for kvaliteten af sine vine. Franksteins 56,20 ha. er i dag fordelt på 4 vinmarker ved selve landsbyen og mod nabolandsbyen Dieffenthal, men jordbunden er alligevel bemærkelsesværdigt... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 04001822235

EAN Nr 3448430000639

Druer 100% Gewürztraminer

Lagring 6 Mdr på stål

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Hubert Beck. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Allerede i Middelalderen var Grand Cru-vinmarken Frankstein på skråningen bag landsbyen Dambach-la-Ville berømt for kvaliteten af sine vine. Franksteins 56,20 ha. er i dag fordelt på 4 vinmarker ved selve landsbyen og mod nabolandsbyen Dieffenthal, men jordbunden er alligevel bemærkelsesværdigt homogen. Her i 220 til 310 meters højde vender skråningen mod øst og sydøst og tager således imod morgensolens første stråler. Jordbunden består af granit og to slags glimmer, en jordtype, som giver god dræning og holder godt på varmen. Ideelle forhold til druesorter som Riesling, Pinot Gris og Gewürztraminer.Druerne er håndplukket ved fuld modenhed og bliver skånsomt presset lige efter ankomsten til kældrene. Gæringen foregår klassisk i temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Vinen har en flot, blank, gylden farve. I duften er vinen utrolig aromatisk og kompleks, med nuancer af violer, eksotiske frugter men også lækre toner af milde krydderier. I smagen har vinen en god fedme med toner af tropiske frugter og ingefær, men også en god friskhed og en mineralitet, som er klassisk for Frankstein-vine. Den slutter med charmerende og sarte toner, hvor grønne nuancer af vilde agerplanter (padderok, røllike) blander sig. En meget vellavet og harmonisk Gewürztraminer!Serveres som aperitif, til foie gras, asiatiske retter, stærke rødskimmeloste eller ikke for søde desserter. Serveringstemperatur: ca. 6-9 grader.

×