PINOT GRIS, CAROLINE BIO Vendange Tardive, Alsace, Kuentz-Bas

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Kuentz-Bas. Læs mere om producenten

Om produktet

"Cuvée Caroline" er navnet på vine lavet som Vendange Tardive d.v.s. på druer, som er sent høstede. Caroline, dengang den yngste generation i familien, var født i 1981, netop det år, hvor Kuentz-Bas lavede deres første Vendange Tardive. Druerne til... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Søde vine

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 37,50

Alkohol % 13,00

Nr 04004421525

Druer 100% Pinot Gris

Lagring 10 Mdr på gamle fade

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Dessertvin / Sød vin Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Kuentz-Bas. Læs mere om producenten

Mere om produktet

“Cuvée Caroline” er navnet på vine lavet som Vendange Tardive d.v.s. på druer, som er sent høstede. Caroline, dengang den yngste generation i familien, var født i 1981, netop det år, hvor Kuentz-Bas lavede deres første Vendange Tardive. Druerne til denne vin høstes normalt sidst i november eller først i december, og vinen er derfor fantastisk rig på karakter og finesse. Ofte er disse druer “angrebet” af “pourriture noble”, som også kendes under navnet “den ædle råddenskab”, som giver vinen en særlig karakter. Vinen er modnet i 10 måneder på ståltanke for at bevare den sarte frugtkarakter.

Vendange Tardive indeholder typisk ca. 13% alkohol men vil desuden ofte have en del restsukker, som gør vinen sødlig og i Kuentz-Bas’ tilfælde samtidig utrolig sprød og delikat. Her ligger nemlig hemmeligheden bag en top Vendange Tardive: En sjælden balance mellem sødme, frugt, styrke og finesse. Gewürztraminer Cuvée Caroline har den klassisk ”botrytis-karakter” i duften. Her finder man friske nuancer af grønne krydderurter som krusemynte og citronmelisse, der også findes i smagen. En flot tannin løfter vinen utroligt harmonisk. Det er en sjælden oplevelse!

Vinen er som skabt til en udsøgt aperitif eller med de bedste dessertkreationer (f.eks. med friskmarinerede frugter, gerne med citrus-toner), hvor man ikke skal have en alt for tung dessertvin.

×