GEVREY CHAMBERTIN ØKO Domaine Huguenot
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Huguenot. Læs mere om producenten
Om produktet
Til deres Gevrey-Chambertin benytter Domaine Huguenot Pinot-Noir druer fra flere forskellige vinmarker, bl.a. ”Les Crais”, ”Combe de Lavaux”, ”En Vosne” og ”Les Croisettes”. Idet enkelte nyindkøbte parceller ikke opnår økologisk certificering før årgang 2019, er vinen indtil 2018 kun officielt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Huguenot. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Til deres Gevrey-Chambertin benytter Domaine Huguenot Pinot-Noir druer fra flere forskellige vinmarker, bl.a. ”Les Crais”, ”Combe de Lavaux”, ”En Vosne” og ”Les Croisettes”. Idet enkelte nyindkøbte parceller ikke opnår økologisk certificering før årgang 2019, er vinen indtil 2018 kun officielt ”i overgang til økologisk dyrkning”. Vinstokkene er mellem 40 og 60 år gamle og ligger primært ved foden af skråningen, hvor undergrunden primært består af brunt jord med ler, mergel og kalksten, som oprindeligt gled ned fra sletten højere oppe. Det giver meget aromatiske rødvine, som både har styrke og god finesse.
Plukningen og transporten af druerne foregår i små kasser, med en yderligere selektering på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen samt en delvis afstikning og en skånsom masning. Efter en kold skindmacerering i gæringskar i 7-10 dage for at udtrække så meget aroma, farve og smag som muligt, gæres vinen på ståltank. Efter presning foregår den malolaktiske gæring og modningen af vinen i 12-15 måneder (separat vinificering af parcellerne), i klassiske træfade (228 l.). Under hele processen tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper.
Med denne Gevrey-Chambertin Village ønsker man at prioritere vinens blødhed og frugtrige stil. Det er lykkedes meget godt. I duften finder man nuancer af violer, kirsebær og hindbær med lækre, krydrede toner. I smagen har vinen velour og kødfuldhed med en god dybde og samtidigt sarte, afrundede frugttoner. Det er en meget charmerende og næsten forførende vin, som man hurtigt bliver ven med. Serveres til okse, kalv, lam og råvildt.