GEVREY CHAMBERTIN Lupe-Cholet

Distrikt

Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne til denne vin kommer fra flere parceller i såkaldte "climats" (navngivne vinmarker) i Gevrey-Chambertin, som Lupé-Cholet råder over: La Burie, Croix des Champs, Creux Brouillard, La Justice og Envosne. Diversiteten af jordbunden med hovedsageligt ler, kalk og småsten samt... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03401111435

EAN Nr 3296312131007

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 15-20 mdr. på træfade (228 l., 20-40% nye).

Distrikt

Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne til denne vin kommer fra flere parceller i såkaldte “climats” (navngivne vinmarker) i Gevrey-Chambertin, som Lupé-Cholet råder over: La Burie, Croix des Champs, Creux Brouillard, La Justice og Envosne. Diversiteten af jordbunden med hovedsageligt ler, kalk og småsten samt forskel i beliggenhed giver forskellige vinstilarter, hvilket giver perfekte muligheder for at danne den rette harmoni i vinen.

Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser, en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, og en 85-100% afstilkning. Den lange gæring foregår separat efter parcel, i klassiske, burgundiske, åbne gæringskar af træ, med temperaturregulering og daglige omrøringer. Man foretager derefter en let presning i luftpresse for at fremme en delikat og frugtrig stil. Efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, bliver Gevrey-Chambertin overført til træfade af 228 l. (Allier, Nevers og Vosges, 20-40% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring. Herefter modnes vinen i 15-20 måneder, alt efter årgang. Alt dette giver god kompleksitet og harmoni.

Gevrey-Chambertin fra Lupé-Cholet er en meget typisk vin for appellationen, med en udpræget aroma af optimalt modne druer og klassiske nuancer af kirsebær og hindbær. Smagen er meget fyldig og koncentreret og har samtidig stor elegance, med en meget diskret nuance af træ (vanilje). Den har tannin nok til endnu flere års udvikling, men dens frugtkoncentration og charme gør den allerede meget behagelig at drikke nu. Vinen kan drikkes til nærmest alle kødretter, vildt eller ost. Prøv den for eksempel til lam.

×