GEVREY CHAMBERTIN LES CRAIS ØKO Domaine Huguenot
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Huguenot. Læs mere om producenten
Om produktet
Lieu-dit ”Les Crais” består egentligt af 4 vinmarker, øst for landsbyen Gevrey-Chambertin, i et fladt område, hvor undergrunden består af brun jord med mergel og kalksten, som oprindeligt gled ned fra sletten højere oppe. Dette giver rødvine, som både har... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Huguenot. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Lieu-dit ”Les Crais” består egentligt af 4 vinmarker, øst for landsbyen Gevrey-Chambertin, i et fladt område, hvor undergrunden består af brun jord med mergel og kalksten, som oprindeligt gled ned fra sletten højere oppe. Dette giver rødvine, som både har styrke og god finesse og aroma. Pinot Noir-vinstokkene i Domaine Huguenots lille parcel er 50 år gamle og dyrkes økologisk.
Druerne ankommer til kælderen i små kasser og selekteres på et sorteringsbord. De overføres herefter til gæringstanke og gennemgår en kold skindmacerering i 7-10 dage for at udtrække så meget aroma, farve og smag som muligt. Efter gæringen bliver vinen overført på fade fra forskellige oprindelser, hvor man først foretager en malolaktisk gæring, efterfulgt af en modning i 12-15 måneder. Under hele processen tages hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper.
Med ”Les Crais” ønskes at prioritere vinens blødhed og frugtige stil, hvilket er lykkedes meget godt. I duften finder man nuancer af violer, kirsebær og hindbær med lækre, krydrede toner. I smagen har vinen velour og kødfuldhed med en god dybde og samtidigt sarte, afrundede frugttoner. En meget charmerende og næsten forførende vin.
Serveres til okse, kalv, lam og råvildt. Prøv den også til Bourgognes lokale oste, som fx Epoisses eller Ami du Chambertin.