GEVREY-CHAMBERTIN Léon Amiot
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten
Om produktet
Gevrey-Chambertin fra Léon Amiot er lavet på druer fra parceller på i alt 0,36 ha. i ”lieu-dit”-vinmarken ”Les Seuvrées” beliggende ved grænsen til Morey-Saint-Denis. Parcellerne ligger i en højde af ca. 250 m., vender mod øst-sydøst og har derfor en... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Gevrey-Chambertin fra Léon Amiot er lavet på druer fra parceller på i alt 0,36 ha. i ”lieu-dit”-vinmarken ”Les Seuvrées” beliggende ved grænsen til Morey-Saint-Denis. Parcellerne ligger i en højde af ca. 250 m., vender mod øst-sydøst og har derfor en perfekt soleksponering. Jordbunden her består hovedsageligt af kalk og ler (mergel), med et stort indhold af jern. Vinstokkene er plantet fra 1955 til 1989 og er således mere end 30 år gamle.
Under høsten foretager man en druesortering ved plukningen og senere i kælderen på et sorteringsbord. Derefter får vinen en meget klassisk vinificering med en 70-100% afstilkning (alt efter årgang), en skindmacerering i 5-7 dage og 10-12 dages gæring i åbne kar med temperaturregulering og hyppige omrøringer. Derefter får vinen en 16-18 måneders lagring på 228 l. brugte egetræsfade.
Gevrey-Chambertin har en meget smuk, blank rubinrød farve. I duften finder man klassiske toner for vine fra Côte de Nuits, med nuancer af røde bær (kirsebær og hindbær) og lidt peber. I smagen har vinen en god balance mellem strukturen og frugtsødmen. Den er ret koncentreret og kødfuld først, men slutter med stor elegance og charme. Tanninen i eftersmagen varsler om et godt modningspotentiale.
Vinen kan bruges til retter med rødt kød og til modne rød- eller hvidskimmeloste.