GEVREY CHAMBERTIN LE VILLAGE Vieilles Vignes, Edouard Delaunay
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Edouard Delaunay. Læs mere om producenten
Om produktet
Edouard Delaunay har altid haft en forkærlighed for Gevrey-Chambertin, og firmaet har altid været kendt for vinene fra netop denne appellation. I dag henter man druerne til Gevrey-Chambertin Village ”Vieilles Vignes” på flere forskellige parceller mellem landsbyerne Gevrey og Brochon,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Edouard Delaunay. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Edouard Delaunay har altid haft en forkærlighed for Gevrey-Chambertin, og firmaet har altid været kendt for vinene fra netop denne appellation. I dag henter man druerne til Gevrey-Chambertin Village ”Vieilles Vignes” på flere forskellige parceller mellem landsbyerne Gevrey og Brochon, som er meget repræsentative for den store diversitet, de forskellige ”terroirs” byder på i kommunen. Jordbunde med småsten giver som regel vine med stor elegance og finesse, mens federe jorde med mergel og kalkaflejringer ofte giver vine med kraft, struktur og fasthed. Vinstokkene er alle over 40 år gamle og vokser mellem 250 og 300 m.o.h., på parceller, som vender mod sydøst og øst.
Man gærer druerne fra hver parcel separat, med egne gærceller og ca. 25% hele klaser for at fremme friskhed og elegance. Vinene sammenstikkes således, at man kan opnå den rette harmoni mellem finesse, struktur, frugtsødme og mineralitet. Blendet modnes i 15-16 måneder på klassiske egefade à 228 l., af eg fra Vogeserne og Allier (30-40% nye).
En meget sammensat, delikat og kødfuld Gevrey-Chambertin, som man hurtigt kommer til at holde af. Den har en mørk, rubinrød farve med et let lilla skær og en åben, aromatisk duft af modne kirsebær, lakrids, mokka og en smule krydret vanilje. Nogle af de samme toner kommer frem i smagen, som har masser af dybde og kompleksitet og en meget harmonisk finish, med velintegrerede toner fra træfadene, som harmonerer fint med frugtsødmen.
Prøv den med fx fuglevildt, and, lam og okse. Også velegnet til hvid- eller rødskimmelost. Må gerne iltes lidt i de nyere årgange.