GEVREY-CHAMBERTIN Clos Prieur, Lupe-Cholet
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Lupé-Cholet. Læs mere om producenten
Om produktet
Firmaet har i mange år haft drueforsyninger fra den samme vinbonde på marken Clos Prieur i Gevrey-Chambertin. Det lange forhold har gjort, at det i dag er Lupé-Cholet, som dyrker parcellen, hvor man høster druerne fra. Som altid hos Lupé-Cholet... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Lupé-Cholet. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Firmaet har i mange år haft drueforsyninger fra den samme vinbonde på marken Clos Prieur i Gevrey-Chambertin. Det lange forhold har gjort, at det i dag er Lupé-Cholet, som dyrker parcellen, hvor man høster druerne fra. Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser, en lang gæring i åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Gevrey-Chambertin ”Clos Prieur” er modnet på 228 l. fade (40% nye, 16 mdr.) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges – en sammensætning som tilfører yderligere kompleksitet.
Gevrey-Chambertin ”Clos Prieur” fra Lupé-Cholet er meget typisk for sin appellation med sarte nuancer af vilde bær i duften og karakterer af morkler, krydderier, lakrids og vanilje i smagen. Vinen har en god struktur og en god tannin, som giver potentiale til i hvert fald 6-8 års lagring, men i sin ungdom er det først og fremmest de frugtrige og delikate nuancer, som kommer frem i både duft og smag.
Vinen kan drikkes til fx grillet, rødt okse- eller kalvekød, vildt eller til ikke alt for kraftige oste. Prøv den også til en god lammekølle. Serveringstemperatur: Ca. 16°. Husk at bruge store glas til en Bourgogne i denne klasse.