GEVREY CHAMBERTIN 1ER CRU Poissenot, Domaine Humbert Freres
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Humbert Frères. Læs mere om producenten
Om produktet
1.Cru-marken 'Poissenot' (kun 2 ha. i alt) er en af de højst beliggende (340-360m.) vinmarker i en af de mest berømte dale i Côtes-de-Nuits: Combe de Lavaux, vest for selve landsbyen Gevrey. Marken er klemt mellem Lavaux-St.Jacques og skoven på... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Humbert Frères. Læs mere om producenten
Mere om produktet
1.Cru-marken ‘Poissenot’ (kun 2 ha. i alt) er en af de højst beliggende (340-360m.) vinmarker i en af de mest berømte dale i Côtes-de-Nuits: Combe de Lavaux, vest for selve landsbyen Gevrey. Marken er klemt mellem Lavaux-St.Jacques og skoven på toppen af bjerget, og selv om den vender mod syd, giver den ret kølige vækstforholde. Kombineret med en meget tynd lag jord på en dyb, stenrig undergrund, giver det vine med god struktur og mineralitet. De er dog en smule lettere og mere delikate end f.eks. Grand Cru-vine fra den nederste dele af dalen, hvor markerne er beskyttet mod kølige vinde fra bjerget. Domaine Humbert Frère er den vigtigste af de to største ejere på vinmarken, med 40% af arealet.Efter en 3-6 dages kølig skindmacerering for at undgå bitre tanniner bliver vinen gæret på klassiske, åbne store træfade. Modningen foregår på fade af 228 l. (50% nye) lavet af eg fra Châtillonnais i Bourgogne (nordvest for Dijon). Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og uden filtrering.’Poissenot’ er meget kompleks i duften, med nuancer af mørke kirsebær, solbær, lakrids, men også læder og en smule vanilje. I smagen er vinen først kompakt og tanninrig, men med lidt iltning udvikler den sig fint mod en mere frugtrig og delikat stil. Eftersmagen er ekstremt lang og harmonisk. Pragtfuld vin!Den kan med fordel iltes et par timer på karaffel inden servering. Bruge den til råvildt, ande-confit eller til rødt kød med skovsvampe.