GEVREY-CHAMBERTIN 1.CRU Les Combottes, Domaine Pierre Amiot et Fils

Distrikt

Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten

Om produktet

Gevrey-Chambertin 1. Cru "Les Combottes" nyder en meget privilegeret beliggenhed nemlig klemt mellem Grand Cru'erne Clos de la Roche og Latricière-Chambertin. Den anses for at være på højde med en Grand Cru og generelt for at være mere feminin eller... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03920111635

EAN Nr 3760260650410

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 20 mdr. på træfade (228 l., 1/3 nye).

Distrikt

Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Gevrey-Chambertin 1. Cru “Les Combottes” nyder en meget privilegeret beliggenhed nemlig klemt mellem Grand Cru’erne Clos de la Roche og Latricière-Chambertin. Den anses for at være på højde med en Grand Cru og generelt for at være mere feminin eller delikat end dens nabo Clos de la Roche.1/3 af Amiots vinstokke på parcellen (0,62 ha., i en højde af 260 m.) er 70 år gamle og resten ca. 15 år. Under høsten foretager man en druesortering ved plukningen og senere i kælderen på et sorteringsbord. Derefter får vinen en meget klassisk vinificering med en 100% afstilkning og 20 dages gæring i åbne emaljerede kar med temperaturregulering. Derefter får vinen en 20 måneders lagring på 228 l. egetræsfade (228 l., 1/3 nye).Gevrey-Chambertin 1. Cru “Les Combottes” har en meget smuk kirsebærrød farve. Den er meget dyb og kompleks med fine subtile frugtaromaer. I smagen er den kraftfuld og meget koncentreret og samtidig delikat og charmerende. Eftersmagen afslører en del tannin, som uden tvivl vil give vinen et langt liv. Jean-Louis og Didier Amiot, de to brødre som står for vinificeringen, tøver ikke med at give vinen et gemmepotentiale på 8-10 år. Vinen kan bruges til nærmest alle kødretter f.eks. lam, vildt og til ost.

×