GEVREY-CHAMBERTIN 1.CRU Les Combottes, Domaine Pierre Amiot et Fils
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten
Om produktet
Gevrey-Chambertin 1. Cru "Les Combottes" nyder en meget privilegeret beliggenhed nemlig klemt mellem Grand Cru'erne Clos de la Roche og Latricière-Chambertin. Den anses for at være på højde med en Grand Cru og generelt for at være mere feminin eller... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Gevrey-Chambertin 1. Cru “Les Combottes” nyder en meget privilegeret beliggenhed nemlig klemt mellem Grand Cru’erne Clos de la Roche og Latricière-Chambertin. Den anses for at være på højde med en Grand Cru og generelt for at være mere feminin eller delikat end dens nabo Clos de la Roche.1/3 af Amiots vinstokke på parcellen (0,62 ha., i en højde af 260 m.) er 70 år gamle og resten ca. 15 år. Under høsten foretager man en druesortering ved plukningen og senere i kælderen på et sorteringsbord. Derefter får vinen en meget klassisk vinificering med en 100% afstilkning og 20 dages gæring i åbne emaljerede kar med temperaturregulering. Derefter får vinen en 20 måneders lagring på 228 l. egetræsfade (228 l., 1/3 nye).Gevrey-Chambertin 1. Cru “Les Combottes” har en meget smuk kirsebærrød farve. Den er meget dyb og kompleks med fine subtile frugtaromaer. I smagen er den kraftfuld og meget koncentreret og samtidig delikat og charmerende. Eftersmagen afslører en del tannin, som uden tvivl vil give vinen et langt liv. Jean-Louis og Didier Amiot, de to brødre som står for vinificeringen, tøver ikke med at give vinen et gemmepotentiale på 8-10 år. Vinen kan bruges til nærmest alle kødretter f.eks. lam, vildt og til ost.