GEVREY-CHAMBERTIN 1. CRU Lavaux St. Jacques, Armand Rousseau
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Armand Rousseau. Læs mere om producenten
Om produktet
Gevrey-Chambertin 1. Cru 'Lavaux-Saint-Jacques' er ofte en af de marker, man - ud over Grand Cru'erne - fremhæver som en af de bedste i kommunen. Sammen med 1. Cru'en 'Les Cazetiers', er det en mark, som generelt producerer lidt 'maskuline'... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
Armand Rousseau. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Gevrey-Chambertin 1. Cru ‘Lavaux-Saint-Jacques’ er ofte en af de marker, man – ud over Grand Cru’erne – fremhæver som en af de bedste i kommunen. Sammen med 1. Cru’en ‘Les Cazetiers’, er det en mark, som generelt producerer lidt ‘maskuline’ vine. Domaine Armand Rousseau henter druerne til denne vin på to syd-østvendte nabo-parceller (i alt 0,76 ha.), som begge ligger ved foden af skråningen, med en undergrund af små kalksten på den øverste del og en blanding af kalk og ler nederst. Parcellerne er ofte (sammen med Clos St. Jacques) dem, man høster sidst, da hyppige, kølige vinde i dalen (Combe Lavaux) om natten giver en langsom modning af druerne, men til gengæld god aroma og struktur.For 1. Cru ‘Lavaux-Saint-Jacques’ bruger man generelt et og to år gamle fade fra Allier skoven i Frankrig, og modningsforløbet varer fra 20 til 22, med kun to eller tre omstikninger. Aftapning foregår umiddelbart efter sammenstikningen (assemblage) af de forskellige fade, og uden brug af pumper eller filter. Vinen er derfor meget klassisk for sin terroir.Vinen virker først en smule lukket i duften, og i munden viser den sig ligeledes fra sin barske side først. Men sikke en fylde og kompleksitet, den byder på efter iltning, med nuancer af røde og mørke bær, violer og lidt vanilje fra træet. Vinens charme og blødhed viser sig rigtigt i eftersmagen, som er meget lang og intens. Man fornemmer dog samtidigt et godt potentiale, struktur og mineralitet, som lover en god udvikling.Drikker man den i sin ungdom, bør man ilte den på karaffel i ½ – 1 time før servering. Prøv den til vildt, lam, okse eller mørkt kalvekød.