Kære kunde. Vi henleder opmærksomheden på, at vi I forbindelse med Kristi Himmelfartsdag torsdag d. 29/5-25 holder lukket dagen efter – fredag den 30. maj 2025. Følgende frister gælder derfor i forhold til ordreafgivelse og levering: For levering inden Kristi Himmelfartsdag: Sidste frist for ordreafgivelse er tirsdag den 27. maj 2025 kl. 12.00. For levering fredag den 30. maj 2025 (fragtmændene kører): Sidste frist for ordreafgivelse er onsdag den 28. maj 2025 kl. 12.00. Vi anbefaler dog, at alle ordrer afgives tirsdag den 27. maj 2025, så seneste leveringsdato er onsdag den 28. maj 2025, da eventuelle problemer i forhold til levering fredag IKKE ville kunne løses denne dag. Ønsker du levering mandag den 2. juni 2025 er seneste ordrefrist onsdag den 28. maj 2025. Vi ønsker alle en god Kristi Himmelfartsferie.

x

GEVREY-CHAMBERTIN 1. CRU Lavaux St. Jacques, Armand Rousseau

Distrikt

Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet

Producent

Armand Rousseau. Læs mere om producenten

Om produktet

Gevrey-Chambertin 1. Cru 'Lavaux-Saint-Jacques' er ofte en af de marker, man - ud over Grand Cru'erne - fremhæver som en af de bedste i kommunen. Sammen med 1. Cru'en 'Les Cazetiers', er det en mark, som generelt producerer lidt 'maskuline'... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 0

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03903011535

EAN Nr INGEN

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 20-22 mdr. på to år gamle træfade (228 l.).

Distrikt

Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet

Producent

Armand Rousseau. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Gevrey-Chambertin 1. Cru ‘Lavaux-Saint-Jacques’ er ofte en af de marker, man – ud over Grand Cru’erne – fremhæver som en af de bedste i kommunen. Sammen med 1. Cru’en ‘Les Cazetiers’, er det en mark, som generelt producerer lidt ‘maskuline’ vine. Domaine Armand Rousseau henter druerne til denne vin på to syd-østvendte nabo-parceller (i alt 0,76 ha.), som begge ligger ved foden af skråningen, med en undergrund af små kalksten på den øverste del og en blanding af kalk og ler nederst. Parcellerne er ofte (sammen med Clos St. Jacques) dem, man høster sidst, da hyppige, kølige vinde i dalen (Combe Lavaux) om natten giver en langsom modning af druerne, men til gengæld god aroma og struktur.For 1. Cru ‘Lavaux-Saint-Jacques’ bruger man generelt et og to år gamle fade fra Allier skoven i Frankrig, og modningsforløbet varer fra 20 til 22, med kun to eller tre omstikninger. Aftapning foregår umiddelbart efter sammenstikningen (assemblage) af de forskellige fade, og uden brug af pumper eller filter. Vinen er derfor meget klassisk for sin terroir.Vinen virker først en smule lukket i duften, og i munden viser den sig ligeledes fra sin barske side først. Men sikke en fylde og kompleksitet, den byder på efter iltning, med nuancer af røde og mørke bær, violer og lidt vanilje fra træet. Vinens charme og blødhed viser sig rigtigt i eftersmagen, som er meget lang og intens. Man fornemmer dog samtidigt et godt potentiale, struktur og mineralitet, som lover en god udvikling.Drikker man den i sin ungdom, bør man ilte den på karaffel i ½ – 1 time før servering. Prøv den til vildt, lam, okse eller mørkt kalvekød.

×