GEVREY CHAMBERTIN 1. CRU Estournelles St. Jacques, Domaine Humbert
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-humbert. Læs mere om producenten
Om produktet
1.Cru-marken ”Estournelles St. Jacques” (kun 2 ha. i alt) ligger lige ved en af de mest berømte dale i Côtes-de-Nuits: Combe de Lavaux, vest for landsbyen Gevrey. Modsat de fleste vinmarker i Côte-de-Nuits, som vender mod øst, vender ”Estournelles St.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-humbert. Læs mere om producenten
Mere om produktet
1.Cru-marken ”Estournelles St. Jacques” (kun 2 ha. i alt) ligger lige ved en af de mest berømte dale i Côtes-de-Nuits: Combe de Lavaux, vest for landsbyen Gevrey. Modsat de fleste vinmarker i Côte-de-Nuits, som vender mod øst, vender ”Estournelles St. Jacques” mod syd. På trods heraf har marken en køligere terroir end nabomarken Grand Cru ”Clos St. Jacques”. Dette skyldes de kølige vestenvinde, som suser gennem dalen i løbet af vækstsæsonen. Resultatet er ofte lettere og mere sprøde og delikate vine fra ”Estournelles” end dem fra Grand Cruerne i nærheden. Samtidigt giver en jordbund af hvid mergel, ler og kalksten en god kompleksitet og dybde i vinene. Ikke mindst når man som Domaine Humbert ejer en parcel med 84 år gamle vinstokke (i 2019).
Efter en 3-6 dages kølig skindmacerering for at undgå bitre tanniner bliver vinen gæret på klassiske, åbne store træfade. Modningen foregår på nye egefade à 228 l. (14-16 måneder) fra Châtillonnais i Bourgogne. Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og uden filtrering. Produktionen er begrænset til 900 flasker (2019).
”Estournelles St. Jacques” har en flot, dyb rubinrød farve. Den er meget kompleks i duften, og samtidig meget delikat og aromatisk. Her finder man nuancer af kirsebær, solbær og lakrids samt bitter chokolade og sort peber. I smagen er vinen først delikat og en smule afdæmpet, men den udvikler sig fantastisk med lidt iltning. Vinen vinder i både koncentration og kompleksitet. Eftersmagen er ekstrem lang og harmonisk. En kæmpe oplevelse! Den kan med fordel iltes et par timer på karaffel inden servering. Brug den til råvildt, and og rødt kød.