GEMMA LAGREIN ROSATO, TRENTINO DOC, Tenuta San Leonardo
Producent
Tenuta San Leonardo. Læs mere om producenten
Om produktet
Gemma Rosé er en nyhed hos Tenuta San Leonardo. Den henter sit navn fra markisen Gemma de Gresti, som i 1873 blev gift med Tullo Guerrieri Gonzaga, som dengang ejede vingården. Under Første Verdenskrig og i perioden til sin død... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Tenuta San Leonardo. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Gemma Rosé er en nyhed hos Tenuta San Leonardo. Den henter sit navn fra markisen Gemma de Gresti, som i 1873 blev gift med Tullo Guerrieri Gonzaga, som dengang ejede vingården. Under Første Verdenskrig og i perioden til sin død i 1928, viede hun sit liv til hjælpearbejde. Hun var bl.a. med til at sikre hjemtagelse af tusinde af italienske krigsfanger fra koncentrationslejre i Rusland og til at genopbygge Trentino-området efter krigen, med bygning af børnehaver, skoler og hospitaler.
Gemma Rosé er lavet på 100% Lagrein, en druesort, som er blevet dyrket i Trentino-Alto Adige i flere århundrede, og som netop primært bruges til rosévine i området i dag, men også til blandinger med andre druer i rødvine. Nyere DNA-analyser har vist, at den er beslægtet med to andre druer fra Trentino-området, nemlig Teroldego og Marzemino, og dermed med Pinot Noir og Syrah. På Tenuta San Leonardo bliver Lagrein dyrket på parceller i Roverè della Luna, Sorni og Pressano, på sydøst- og sydvestvendte skråninger i 200-400 m.o.h., med en stenrig undergrund af mergel. Bl.a. eksponeringen og højden giver druer med god aroma, frugtkarakter og elegance.
En skindmaceration i tre timer og en skånsom, langsom presning straks efter ankomsten til kælderen sikrer mosten den flotte pink farve, og en kølig gæring i 10 dage giver god umiddelbarhed og frugtstil. Den efterfølgende modning i 6 måneder på ståltanke er med til at bevare aromaen og harmonien.
“Gemma” er en meget elegant rosé, med nuancer af krydderurter, melon, rød grape og pærer. Den efterlader friskhed, sprødhed, frugt og mineraltet i munden. Serveres som aperitif, til sushi, antipasti og salater, til skaldyr, fisk (dampede eller stegte), retter med hvidt kød, risottoer og varme grønsagsretter.