GASSAC CLASSIC ROUGE IGP, Herault, Mas de Daumas Gassac

Distrikt

Gassac. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten

Om produktet

Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på velbeliggende skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indlede et redningsforsøg for disse marker. Man indgik... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 02516011835

EAN Nr 3257698301132

Druer 20% Alicante 25% Carignan 15% Grenache 15% Marselan 25% Syrah

Lagring 5-6 mnd. på ståltanke.

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Gassac. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på velbeliggende skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indlede et redningsforsøg for disse marker. Man indgik derfor et partnerskab med nogle af de berørte vinbønder, således at familien Guiberts ekspertise og innovative tanker kunne medvirke til en rentabel produktion af klassiske Languedoc-vine, som ”alle kunne betale”. Resultatet blev (også) en succes og udgøres i dag af bl.a. vinserien Gassac Classic.

Druerne til den røde Gassac Classic består normalt af Syrah, Carignan, Alicante, Grenache og Marselan, smat Merlot i nogle årgange, som høstes på skråninger nær landsbyen Villeveyrac, hvor undergrunden er tør og fattig kalksten. Druerne gæres separat på temperaturregulerede ståltanke og efter presningen bundfælder vinene naturligt uden filtrering. Efter sammenstikningen bliver den modnet i 5-6 måneder i rustfrie ståltanke inden aftapningen.

Vinen har en lys rubinrød farve med lilla skær. Duften er meget aromatisk med nuancer af modne røde bær og toner af krydderier. I smagen er vinen rund og umiddelbar med bløde frugtrige toner. I eftersmagen finder man behagelige toner af peber. Server den til grønsagsretter, pizza, lette kødretter, men også til grill.

×