GASSAC CLASSIC BLANC IGP, Herault, Mas de Daumas Gassac
Distrikt
Gassac. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Om produktet
Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på velbeliggende skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indlede et redningsforsøg for disse marker. Man indgik... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Gassac. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på velbeliggende skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indlede et redningsforsøg for disse marker. Man indgik derfor et partnerskab med nogle af de berørte vinbønder, således at familien Guiberts ekspertise og innovative tanker kunne medvirke til en rentabel produktion af klassiske Languedoc-vine, som ”alle kunne betale”. Resultatet blev (også) en succes og udgøres i dag af bl.a. vinserien Gassac Classic.
Druerne til den hvide Gassac Classic varierer efter årgangen (som regel Terret, Clairette, Vermentino og Carignan Blanc) og høstes ved søen Thaus bred, hvor havet har aflejret runde sten, sand og kalk – perfekte forhold til hvidvine. Vinen er gæret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og bliver derefter modnet i 3-4 måneder på de samme tanke.
Den har en umiddelbar aroma af vilde blomster og eksotiske frugter. Smagen er tør, sprød og liflig med en god balance mellem frugtkarakteren og strukturen. Det er en perfekt vin serveret som aperitif eller til retter med skaldyr, fisk og fjerkræ eller kalv i lys sauce.