GARNATXA Priorat, Cims de Porrera
Distrikt
Priorat DOQ. Læs mere om distriktet
Producent
Cims de Porrera. Læs mere om producenten
Om produktet
Garnatxa de Cims de Porrera er lavet på ren Garnatxa (Garnacha), som hentes på udvalgte parceller omkring landsbyen Porrera, hvor vinstokkene er mellem 40 og 108 år gamle. En jordbund af skiffer og en højde på 350-600 m. samt vinstokkenes... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Priorat DOQ. Læs mere om distriktet
Producent
Cims de Porrera. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Garnatxa de Cims de Porrera er lavet på ren Garnatxa (Garnacha), som hentes på udvalgte parceller omkring landsbyen Porrera, hvor vinstokkene er mellem 40 og 108 år gamle. En jordbund af skiffer og en højde på 350-600 m. samt vinstokkenes alder giver et lille udbytte og en langsom modning, der til gengæld giver utrolig koncentrerede druer. Klaserne bliver håndplukket i kurve af max. 12 kg. for at undgå masning under transporten. Druerne bliver afstilket men ikke mast, før de gennemgår en gæring i 25 dage i åbne tanke med løbende omrøringer for at give god iltning. Til sidst bliver vinen modnet i 16 måneder på træfade af eg fra Allier i Frankrig (225 og 400 l., 10% nye). Vinen modner i 4 år på flaske inden frigivelsen.
Garnatxa har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget åben og aromatisk, med toner af mørke bær, krydderier og røgede nuancer til sidst. I smagen er vinen ligeledes meget udtryksfuld og samtidig meget kødfuld og struktureret. Den slutter med nuancer af syltede bær samt en god finesse og mineralitet. En kraftig men meget harmonisk Priorat. Server den til retter med okse, lam eller råvildt. Må gerne iltes en time på karaffel inden servering.