GAMAY, LES VIGNES D’A COTÉ IGP Collines Rhodaniennes, Cave Yves Cuilleron
Distrikt
Indication Géographique Protégée (Vins de Pays). Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Om produktet
Gamay IGP fra Yves Cuilleron laves på druer dyrket på enkelte parceller nær landsbyen Chavanay, hvor man normalt producerer St. Joseph og Condrieu. Disse parceller ligger dog enten på den nederste eller den øverste del af skråningerne, som ikke er... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Indication Géographique Protégée (Vins de Pays). Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Gamay IGP fra Yves Cuilleron laves på druer dyrket på enkelte parceller nær landsbyen Chavanay, hvor man normalt producerer St. Joseph og Condrieu. Disse parceller ligger dog enten på den nederste eller den øverste del af skråningerne, som ikke er klassificeret som AOC, og må derfor nøjes med IGP’en Collines Rhodaniennes. Men da begge områder byder på samme sandholdige jordlag blandet med aflejringer, som egner sig perfekt til Syrah, Viognier eller endda Gamay, kan producenter som Cuilleron også lave yderst spændende vine fra disse mere yderligt beliggende parceller. Navnet ”Les Vignes d’à Côté” betyder noget i retning af ”vinmarkerne ved siden af”, og hentyder netop til, at de ligger lige uden for AOC’erne, som umiddelbare naboer til dem.
Høsten foretages manuelt og en kraftig selektering af druerne foretages på de forskellige parceller, som derefter vinificeres separat. Gæringen foretages på åbne gæringskar i en periode på ca. 3 uger med druernes naturlige gær. Derefter bliver vinen modnet i 7 måneder på barriques af 225 l. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foretages umiddelbart før aftapningen.
Klassiske Gamay-vine er altid ret umiddelbare, saftige og frugtrige, og det er også den stil, man først møder i glasset med denne vin. Duften byder på flotte aromaer af røde og mørke frugter, jordbær, kirsebær og solbær. En ren fornøjelse. Smagen er også ret frugtrig og afrundet, men vinen har en kompleksitet og fylde, som er forbavsende for en Gamay. Den slutter en smule krydret og med masse af charme. En forførende vin! Den er perfekt i sin ungdom og bør serveres ved 10-12 grader. Prøv den til skinke, patéer, grisekød, kylling eller kalv. Perfekt til grill.