GAMAY, LES VIGNES D’A COTÉ IGP Collines Rhodaniennes, Cave Yves Cuilleron

Distrikt

Indication Géographique Protégée (Vins de Pays). Læs mere om distriktet

Producent

Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten

Om produktet

Gamay IGP fra Yves Cuilleron laves på druer dyrket på enkelte parceller nær landsbyen Chavanay, hvor man normalt producerer St. Joseph og Condrieu. Disse parceller ligger enten på den nederste eller den øverste del af skråningen, som ikke er klassificeret... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 02717411935

EAN Nr 3512050000840

Druer 100% Gamay

Lagring 7 mnd. på barriques (228 l.).

Respekt Ja

Distrikt

Indication Géographique Protégée (Vins de Pays). Læs mere om distriktet

Producent

Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Gamay IGP fra Yves Cuilleron laves på druer dyrket på enkelte parceller nær landsbyen Chavanay, hvor man normalt producerer St. Joseph og Condrieu. Disse parceller ligger enten på den nederste eller den øverste del af skråningen, som ikke er klassificeret som AOC. De må nøjes med IGP’en Collines Rhodaniennes. Men da begge steder byder på sandholdige lag blandet med aflejringer, som egner sig perfekt til Syrah, Viognier eller endda Gamay, kan producenter som Cuilleron lave yderst spændende vine derfra! Navnet ”Les vignes d’à côté” betyder noget i retning af ”vinmarkerne ved siden af”, og hentyder netop til, at de ligger lige uden for AOC’en, som umiddelbare naboer til den.

Høsten foretages manuelt og en kraftig selektering af druerne foretages på de forskellige parceller, som derefter vinificeres separat. Gæringen foretages på åbne gæringskar i en periode på ca. 3 uger med druernes naturlige gær. Derefter bliver vinen modnet i 7 måneder på barriques af 225 l. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foretages umiddelbar før aftapningen.

Klassiske Gamay-vine er altid ret umiddelbare, saftige og frugtrige og det er også den stil, man først møder i glasset med Cuillerons vin. Duften byder på flotte aromaer af røde og mørke frugter, jordbær, kirsebær og solbær. En ren fornøjelse. Smagen er også ret frugtrig og afrundet, men vinen af en kompleksitet og fylde som er forbavsende for en Gamay. Det slutter en smule krydret og med masse af charme. En forførende vin! Den er perfekt i sin ungdom og bør serveres ved 10-12 grader. Prøv den til skinke, patéer, grisekød, kylling eller kalv. Perfekt til grill.

×