GAIA & REY CHARDONNAY Langhe, Angelo Gaja

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Gaia & Rey laves udelukkende på Chardonnay. Druerne kommer delvist fra en 3,6 ha. vinmark, som er opkaldt efter Angelo og Lucias ældste datter, Gaia, og hendes bedstemor, Clotilde Rey. Marken ligger ved landsbyen Treiso i ca. 460 meters højde... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06008122135

Druer 100% Chardonnay

Lagring 6-8 mdr. på 1 og 2 år gamle barriques

Respekt Ja

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Gaia & Rey laves udelukkende på Chardonnay. Druerne kommer delvist fra en 3,6 ha. vinmark, som er opkaldt efter Angelo og Lucias ældste datter, Gaia, og hendes bedstemor, Clotilde Rey. Marken ligger ved landsbyen Treiso i ca. 460 meters højde og er beplantet i 1979. Desuden henter man også druer til denne vin på en vinmark i Serralunga. Vinen blev produceret første gang i 1983 og var da også Gaja’s første hvidvin og i øvrigt Italiens første “gemme” Chardonnay-vin.

Årgang 2020 var på flere måder ret atypisk for Piemonte. Vinteren var en af de tørreste og varmeste i de seneste 50 år, og de regnbyger, som plejer at falde om vinteren og foråret, kom alle om sommeren. For første gang i mange år blev Gajas vinmarker slet ikke skadet af de ellers hyppige haglbyger. Bortset fra to perioder i slutningen af maj og i begyndelsen af oktober med ekstrem varme, var sommeren præget af en veksling mellem varme, byger og kølige dage. Disse temperaturforskelle gav hvidvinsdruerne stor aroma samt et godt bid og syreindhold. En generelt mere solrig periode fra midt i august til slutningen af september sikrede mere sukker og fylde, ikke mindst for Nebbiolo. Hvidvinsdruerne blev høstet over en længere periode end normalt. Chardonnay’en gæres i ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 6 til 8 måneder på et og to år gamle barriques.

Gaia & Rey har en fantastisk struktur og sprødhed med en sjælden frugtrighed, kompleksitet og elegance. Man skal nok lige vænne sig til, at en italiensk hvidvin kan have så stor kraft og karakter og nærmest vise en rødvins struktur. Med alderen (gerne 5-8 år) udvikler vinen dog en fantastisk finesse og charme. Det er helt klart en vin i en klasse for sig! En smule iltning før servering kan anbefales. Server den til de bedste fisk- og skaldyrskreationer.

×