GAIA & REY CHARDONNAY Langhe, Angelo Gaja

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Gaia & Rey laves udelukkende på Chardonnay. Druerne kommer delvist fra en 3,6 ha. vinmark, som er opkaldt efter Angelo og Lucias ældste datter, Gaia, og hendes bedstemor, Clotilde Rey. Marken ligger ved landsbyen Treiso i ca. 460 meters højde... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06008121935

Druer 100% Chardonnay

Lagring 6-8 mdr. på 1 og 2 år gamle barriques

Respekt Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Gaia & Rey laves udelukkende på Chardonnay. Druerne kommer delvist fra en 3,6 ha. vinmark, som er opkaldt efter Angelo og Lucias ældste datter, Gaia, og hendes bedstemor, Clotilde Rey. Marken ligger ved landsbyen Treiso i ca. 460 meters højde og er beplantet i 1979. Desuden henter man også druer til denne vin på en vinmark i Serralunga. Vinen blev produceret første gang i 1983 og var da også Gaja’s første hvidvin og i øvrigt Italiens første “gemme” Chardonnay-vin.

2019 startede tør og kold, hvilket forhindrede sygdom på vinstokkene. Derefter gav rimelige snemængder gode vandreserver, men forsinkede samtidigt knopskydningen. Fra 20. april til slutningen af maj fik man ca. 200 mm. regn, med ret lave temperaturer (15-17°C), som igen forhindrede skimmel- og svampeangreb. Juni bød til gengæld på meget høje temperaturer (op til 41,5°C), noget som stressede planterne, hvis blade begyndte at tørre. Heldigvis bragte juli en del regn i både Barbaresco, Barolo og la Morra. Resten af sommeren bød på normale temperaturer (26-30°C) med mange soltimer og lidt regn, så vinstokkene kunne ”komme sig” og give syreholdige og friske hvidvinsdruer. Chardonnay’en gæres i ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 6 til 8 måneder på et og to år gamle barriques.

Gaia & Rey 2019 har en fantastisk struktur og sprødhed med en sjælden frugtrighed, kompleksitet og elegance. Man skal nok lige vænne sig til, at en italiensk hvidvin kan have så stor kraft og karakter og nærmest vise en rødvins struktur. Med alderen (gerne 5-8 år) udvikler vinen dog en fantastisk finesse og charme. Det er helt klart en vin i en klasse for sig! En smule iltning før servering kan anbefales. Server den til de bedste fisk- og skaldyrskreationer.

×